Ti gode grunner til å digge farvelturnéen til a-ha

Imponerende og inspirert avskjed.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||KONSERT: Ti høydepunkter og gylne øyeblikk i løpet av a-has første avskjedskonsert (av til sammen ni) på norsk jord:

1. «Hunting High And Low». Vel er den muligens a-has aller beste låt noensinne, men kan ikke huske å ha hørt låten bli framført med mer tyngde, mer stolthet, mer dramatikk eller med mer av noe som helst annet heller. Fra den forlengede teaser-introen til den kraftfulle avslutningen. Maktdemonstrasjon!

2. Litt gåsehud når publikum fikk lov til å synge refrenget på «Hunting High And Low».

3. De første sekundene på «The Sun Always Shines On Tv», når man hører at lydmannen denne kvelden på ingen måte har planer om å gjemme Paul Waaktaar-Savoys gitar i lydbildet. Undervurdert gitarhelt!

4. Morten Harket blir litt rørt når han skal takke publikum for støtten gjennom alle år, parallelt med at han prøver å kommentere de evige tabloidskriveriene om maktforholdene i a-ha (Harket: «Nå er jeg ingen a-ha-ekspert, men...»).

5. Morten Harket var forresten helt på høyden vokalt gjennom hele konserten. Sjeldent jevn i prestasjonene i kveld.

6. Scenerigget og den visuelle iscenesettelsen av hele avskjedsgildet. Hadde ikke sett like bra ut rundt St. Hans-tider, nå var det mørkt nok for maksimal nytelse. Fineste stadionscenen i norsk rockhistorie. Kan det bli aktuelt med en ny fløy i Rockheim-museet i Trondheim til denne?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.