Ti i skuddet

Venter du på noe ondt og avskyelig, venter du nå også på noe godt: «Time Splitters 2».

Time Splitters 2 er nemlig så onde at det gjør godt. Dette er oppfølgeren til førstepersons skytespillet som kom med lanseringen av PS2. Spillet ble en hit, og det blir nok dette også.

DU ER EN ensom romsoldat i en verden der romuhyrene forsøker å utrydde menneskeheten ved å rote rundt i både i vår fortid, nåtid og framtid. Det skal du forhindre. Du må ut i de ulike tidssonene, ti i alt, og samle krystallene som gir fienden kraft. Det innebærer en del ultravold og snikskyttervirksomhet.

Sikt deg inn. Dette spillet tar alt det beste ved eneren og gjør det enda bedre. Du skal selvsagt samle de feiteste geværene og granatene og plaffe ned blodige zombies og gærne russere.

REDDING AV JOMFRUER i nød, tømming av whiskeyfat og makulering av sensitiv informasjon står oppført i planleggeren din. Du må jobber på steder som 90-tallets Sibir, Notre Dame ved århundreskiftet, på en futuristisk romstasjon og i Ville Vesten. Hver level inneholder så mye gøy at det nesten er som et spill i seg sjøl.

Det starter tilforlatelig enkelt og greit i Sibir. Men etter hvert blir det skumlere og skumlere. Er du en barsking kan du velge å spille på høyeste vanskelighetsgrad. Det innebærer nemlig ikke bare flere badguys og mindre energi. Nye områder og oppgaver åpenbarer seg om du velger «normal» eller «hard».

Er du redd for baken din bør du prøve den utsøkte to player-versjonen som virkelig får TS2 til å sparke. Her kan to dele skjermen og utforske den utrolige detaljrikdommen spillet byr på. Prøv for eksempel å skyte en vannmelon eller et brannslukkingsapparat. Her samarbeider dere mot fienden. Pass bare på at du ikke skyter partneren din, det er fort gjort.

I tillegg til den utmerkede story-modusen finnes 15 flerspillermoduser for opptil 16 spillere, 7 challenge-moduser, 45 league-nivåer og et mapmaker-alternativ.

ET PAR SMÅTING irriterer. Fiendene er dumme. De faller som fluer og kan ikke snakke. Det er kjedelig å ikke kunne hoppe eller flytte på inventar. Dessuten er en-player-versjonen i korteste laget.

Men spillet som er en nytelse i delikat grafikk og morsom kuleakrobatikk kommer til å gi fingrene dine en skikkelig omgang.

Time Splitters 2 gir du ikke til kjæresten din om du har lyst til å gjøre annet enn å spille tv-spill denne jula. Fredag har testet spillet for Play Station 2. «Time Splitters 2» finnes også for Xbox og Gamecube.

MANGE NYE KARAKTERER: Omkring 100 nye karakterer har kommet til i toeren. Her har du vår favoritt apene, som kan være ganske hjelpsomme av og til.
<n>NYE OMRÅDER OG BOLTRE SEG PÅ:</B> Noen av områdene du må operere i er gamle, som Planet X, andre er nye. 1920-talles Chicago er nytt, det samme gjelder Ville Vesten på 18-tallet.
GAMMELT OG NYTT:</B> Konseptet og historien fra Time Splitters er beholdt. Du skal utslette en gjeng med uhyrer har plassert tidskrystallene i ulike områder. De truer hele menneskeheten.