Ti journalister i Bergens Tidende får tilbud om sluttpakke. Sier de nei, får de sparken

Sluttpakke tilbudet står til fredag ettermiddag.

SLUTTPAKKE:  Ti ansatte Bergens Tidende får i dag tilbud om sluttpakke. Foto: Paul S. Amundsen
SLUTTPAKKE: Ti ansatte Bergens Tidende får i dag tilbud om sluttpakke. Foto: Paul S. Amundsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere ansatte i Bergens Tidende (BT) har onsdag har fått den tunge beskjeden om at de blir oppsagt ettersom avisa ikke har nådd sitt mål om frivillig avgang, melder Medier 24.

Oppsigelsene kommer etter at avishuset i fjor offentliggjorde en plan for å spare 50 millioner kroner. For å nå dette målet skulle 30 årsverk kuttes i redaksjonen.

Tilbud om sluttpakke - Det er ikke snakk om en formell oppsigelsesprosess. Vi har nå gjort en samlet gjennomgang av redaksjonen og gjort det vi kaller en foreløpig innplassering. Det er ti medarbeidere som ikke er plasser her og de får tilbud om sluttpakke, sier sjefredaktør i BT, Øyulf Hjertenes til Dagbladet.

For noen uker siden ble det kjent at bare 15 personer har søkt om sluttpakke, og at det kunne gå mot oppsigelser.

Dagens sluttpakketilbud står til fredag ettermiddag.

- En tung dag - Dette er en veldig tung dag i BT, men det er absolutt tyngst for dem som blir direkte berørt. Dette er gode journalister, som er glad i jobben sin, sier Hjertenes.

De som takker ja til sluttpakke må avslutte arbeidsforholdet innen kort tid, men Hjertenes sier at dette vil bli avgjort i dialog med hver enkelt.

Klubbleder i avisa Dag Idar Tryggestad omtaler dagens som uvirkelig.

- Vi er ved et historisk bunnivå. Dette har aldri skjedd i BT og det er en trist dag for alle som jobber her. Og det er spesielt tungt for de ti som har fått beskjed om å søke om sluttpakke, sier Tryggestad.

Han sier at de som ønsker det vil få en juridisk vurdering av saken.

- I dag er det vanskelig å føle noen glede for å få fortsette å jobbe her, sier han.

-En enorm transformasjon Generalsekretær i norsk presseforbund, Kjersti Løken Stavrum, sier at slikt tunge prosesser som dette fjerner momentum og framdrift av viktig journalistisk dekning i samfunnet.

- Det ligger i sakens natur at norsk presseforbund mener det ligger en stor verdi i hvert journalistisk årsverk. Norske medier står nå i en enorm transformasjon og nedbemanningen i BT er tidens tegn, sier Stavrum.

- Jeg syns ikke vi skal ta det forgitt at norsk presse kommer ut på den andre siden som omdannet, høykompetent og like ressurssterke, legger hun til.

TUNG DAG:  Dag Idar Tryggestad er klubbleder i Bergens Tidende. Han sier det er en tung dag i avisa. Foto: Paul S. Amundsen
TUNG DAG: Dag Idar Tryggestad er klubbleder i Bergens Tidende. Han sier det er en tung dag i avisa. Foto: Paul S. Amundsen Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer