DEBATT

Ti tips som holder ferieøkonomien i sjakk

Slik unngår du feriesmellen.

KOSTBAR LYKKE: I utgangspunktet har nordmenn flest et relativt høyt feriebudsjett, skriver artikkelforfatteren. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
KOSTBAR LYKKE: I utgangspunktet har nordmenn flest et relativt høyt feriebudsjett, skriver artikkelforfatteren. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Pengene sitter gjerne litt løsere når vi er på ferie. Vi nyter livet i fulle åndedrag. Vi lever mer i nuet. Vi unngår å tenke for mye på fremtiden. Og slik skal det være. Men uten en økonomisk plan og forberedelse kan sommerferien fort bli en dyr affære da det er lett å bruke mer enn det du hadde planlagt for.

I utgangspunktet har nordmenn flest et relativt høyt feriebudsjett. I følge en undersøkelse gjennomført av YouGov på oppdrag for Nordea skal norske familier bruke rundt 21.000 kroner på årets sommerferie. Dette er cirka 800 kroner mer enn i fjor. At vi nå øker ferieforbruket kan tyde på at nordmenn begynner å få et noe mer optimistisk syn på egen økonomi. Hvordan vi forventer at økonomien vår skal utvikle seg i fremtiden har nemlig mye å si for hvor løst eller stramt vi skrur til forbrukskrana. Nå løsner vi den litt.

Spesielt de som skal til utlandet punger ut. For mens de familiene som planlegger å tilbringe ferien i Norge planlegger å bruke under 10.000 kroner på årets sommerferie, skal de som skal oppholde seg hele eller deler av ferien i utlandet ut med over 26.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer