Tiårets mest ihjelspilte julelåter

Når de mest spilte julelåtene skal oppsummeres, er det en slagerliste uten like som presenteres.

APROPOSMUSIKK: Chris Reas «Driving Home For Christmas» er perfekt aproposmusikk i dobbelt forstand - med bil- og juletema. Ikke uventet er det derfor den mest spilte julesangen på radio. Foto: Keith Hammet
APROPOSMUSIKK: Chris Reas «Driving Home For Christmas» er perfekt aproposmusikk i dobbelt forstand - med bil- og juletema. Ikke uventet er det derfor den mest spilte julesangen på radio. Foto: Keith Hammet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Like sikkert som det blir jul, trenger julemusikken seg inn i øregangene fra tidlig i desember.

Norges største radiokanal, NRK P1 med 1,8 millioner lyttere daglig, har foretatt en oppsummering av de mest spilte julelåtene det første tiåret av 2000-tallet. Kanskje ikke overraskende er det gamle sanger vi hører om igjen, og om igjen.

Øverst troner Chris Reas «Driving home for Christmas» fra 1988.

- Jul handler om tradisjoner. Ti på topp-lista er melodier som alle har et forhold til, og julemusikken blir et lydteppe folk vil ha i høytida, sier musikkprodusent i P1, Atle Bredal.

Setter oss i steming Dette etter hvert slitte, men elskede lydteppet, har The Pogues sin «Fairytale of New York» fra 1987 på andreplass, og Band Aid-låta «Do they know it's Christmas» fra 1984 på tredjepass.

Sju av de ti mest populære julelåtene er fra 70- og 80-tallet.

- Vi vil ha lik jul hvert år, og da sier det seg selv at vi hører på den musikken vi hørte på når vi var yngre. Det blir på samme måte som vi tar med oss julematoppskriftene fra mamma, sier produktsjef i EMI Music Norway, Silje Larsen Borgan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer