Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tibet til fulle

Voice of Tibet (VOT) lanserer sin nye CD-rom «Tibet - Introduction to Tibet». En grundig og mangfoldig opplevelse av Tibet-spørsmålene sett gjennom tibetanske øyne, mener vår anmelder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Send spørsmål til Dalai Lama! Et førsteopplag på 1000 cd-er legges torsdag ut for salg i Norge. Prisen er satt til 150 kroner, og inntektene vil gå til kjøp av utstyr til organisasjonens redaksjonskontor i Dharamsala i India.

- Vi vil gi en bred og grundig introduksjon til Tibet, og en \'så nær du kommer uten å reise dit\'-opplevelse, sier Øystein Alme, daglig leder i Voice of Tibet.

<> Mer om Dalai Lama <>
  • Kronikk:

40 år i eksil
  • Den norske

Tibet-komite

Over nyttår satser de på det internasjonale markedet, men spenningen knytter seg nå i første omgang til responsen i Norge.

Den nye, oppgraderte CD-romèn om Tibet, er en både innbydende og særdeles grundig reise til Tibet og det tibetanske folk i eksil. Her kan du klikke deg fram i hovedkategoriene som spenner fra dagens Tibet og det tibetanske samfunn og kultur, til landets og folkets historie, religion og geografi.

<> Møt Dalai Lama <> Torsdag ettermiddag møter Dagbladet.no Dalai Lama på hans hotell i Oslo. Vi vil stille ham flere av spørsmålene som leserne har sendt inn. Den halvtimes lange seansen blir filmet, og deler av videoen kan du se på nettet samme ettermiddag. Samtidig kan du lese noen utdrag av intervjuet.

Fredag kan du lese hele intervjuet i Dagbladet og på Dagbladet.no, og vi legger ut hele videoen på nettsidene våre.

Voice of Tibet har på ingen måte forsøkt å gi et objektivt bilde av situasjonen, men bidrar på grundig og dokumentert vis til en mangfoldig opplevelse av Tibet-spørsmålene - sett gjennom tibetanske øyne. Med deg på veien får du også tonene fra tibetansk folkemusikk - som for norske ører fortoner seg trivelig i starten og litt forstyrrende etter hvert.

Tekstmengden kan til tider være overveldende. Når i tillegg den eneste tilgjengelige versjonen er på engelsk, er det fort gjort å falle av lasset underveis. På den annen side bidrar flere, italienske fotografer stort til å fange blikket: Seriene av glitrende bildesekvenser er i seg selv verdt en tur gjennom CD-romèn. Positive er også linkene til autentisk materiale og film-snutter som er lagt ut under hver kategori.

Hva blir så Dagbladet.nos dom?

Dette må være den perfekte julegaveide til engelskspråklige venner som har alt, og i tillegg er i ferd med å bli spesielt interessert i Tibet-spørsmål.Send spørsmål til Dalai Lama!

I EKSIL: Fra sitt hovedkvarter i den nordindiske byen Dharamsala kjemper Dalai Lama og eksil-tibetanerne for et fritt Tibet.
Hele Norges coronakart