Ticketmaster

Ticketmaster melder om alvorlig hackerangrep. Frykter for norske kunder

Anbefaler å følge med på kontoutskrifter for bevis på svindel eller identitetstyveri.

HACKET: Billettleverandøren Ticketmaster har i lengre tid vært utsatt for et hackerangrep, opplyser de i dag. Foto: NTB Scanpix
HACKET: Billettleverandøren Ticketmaster har i lengre tid vært utsatt for et hackerangrep, opplyser de i dag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag oppdaget billettleverandøren Ticketmaster at de via en underleverandør i lang tid har vært utsatt for et hackerangrep, informerer selskapet i dag. Det kan være snakk om storstilt lekkasje av kundeinformasjon over svært lang tid.

Har du kjøpt billetter i perioden september 2017 og 23. juni 2018, kan du være påvirket.

Det er Ticketmaster i England som lørdag oppdaget skadelig programvare på kundeservicetjenesten Inbenta, men gitt selskapets internasjonale virksomhet kan angrepet også ha gått utover norske kunder.

- Som følge av at Inbentas tjenester har vært i bruk på alle Ticketmaster sine nettsider, kan en ukjent tredjepart ha fått tilgang til personlig informasjon eller betalingsinformasjon, advarer Ticketmaster på en nettside de har opprettet i forbindelse med sikkerhetsbristen.

Dagbladet har kontaktet Ticketmaster Norge for en uttalelse om omfanget, men har foreløpig ikke fått svar. Ifølge BBC kan følgende kundeinformasjon være på avveie: navn, adresse, e-post, telefonnummer, betalingsinformasjon og innloggingsdetajler.

- Følg med på kontoutskrifter

Selskapet har i dag sendt ut en e-post til norske brukere hvor de advarer kundene om angrepet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.