KOMMENTARER

Tid for å legge kabal

Erna Solbergs lag trenger fornyelse etter to år. Derfor kan det bli endringer i regjeringen denne høsten eller til våren.

HVEM SKAL UT? Det ligger an til endringer i statsrådkabalen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet.
HVEM SKAL UT? Det ligger an til endringer i statsrådkabalen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

«Etter kommunevalget». Det har vært svaret fra kilder i regjeringspartiene på spørsmål om når det først kan bli i aktuelt å gjøre endringer i regjeringen. Nå er vi der. Høyre har mistet storbyene til Ap. Frp er nærmest utradert som ordførerparti i distriktene, mens Senterpartiet seiler opp. KrF og Venstre vinner ingenting på å være støttepartier.

Erna Solbergs mann, Sindre Finnes, har rett. Det blir diskusjon om regjeringsdeltakelsen i Frp. Flere av de mer høylytte i partiet ville trekke Frp ut av regjering da Syria-vedtaket kom. Valgresultatet får flere til å ytre seg i den retning. Ledelsen utpeker Carl I. Hagen som syndebukk. Det er nok rett, men også smart, fordi det letter presset på ledelsen. Dersom Venstre og KrF krever flere kvoteflyktninger i budsjettforhandlingene, kan uroen øke. Asyl- og innvandringspolitikk er ingen dårlig sak for Frp å gå av på. Landsstyremøtet i slutten av oktober kan bli spennende.

Men Siv Jensen holder trolig stand.

Statsministerens drøm har hele tida vært en flertallsregjering med alle de fire borgerlige partiene. Høyre vil nå øke trykket på KrF og Venstre om å velge side. Men med dette valgresultatet synes drømmen fjernere enn noen gang. KrF gjør alvor av flørten med Ap flere steder. I Bergen vil selv Venstre skifte side. Motstanden mot Frp er sterk i sentrumspartiene. Valgkamp og samarbeid skal evalueres også her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer