Tid for å sette seil og hengi seg til bølgene

Wandrups utvalgte: To praktbøker gir næring til drømmen om havet.

OSELVAR: Denne tradisjonelle båten fins i mange varianter. En fyldig bok forteller alt om tradisjon og bruk av denne sørvestnorske modellen. Foto: Steinar van der Meeren
OSELVAR: Denne tradisjonelle båten fins i mange varianter. En fyldig bok forteller alt om tradisjon og bruk av denne sørvestnorske modellen. Foto: Steinar van der Meeren Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Den komplette boka om oselvaren.
Den komplette boka om oselvaren. Vis mer

BOK: Båtsesongen nærmer seg med stormskritt. Også på bokfronten fins inspirasjon å hente for den som lengter etter bølgene. Kjell Magnus Økland har utgitt et praktverk om båttypen som kalles oselvar, en båttype fra sørvestlandet med flere tusen år gamle tradisjoner som bruksfartøy.

Boka «Oselvar - den levende båten» forteller både om de lange tradisjonene tilbake til steinalderen og om moderne bruk av oselvaren til nytte og glede, i krig og fred. Båten brukes både som seilbåt og robåt, til frakt og regatta. Et fantastisk billedmateriale og en leksikalsk detlajrikdom gjør denne boka til en reise gjennom historien.

Det samme kan man si om «Eventyrlige båter» av Nic Compton. Gjennom 40 illustrasjoner av Peter Scott og en fortelling med tilhørende draft knyttet til hver båttype vekkes lengselen etter havet. Her er alt fra Huckleberry Finns flåte til Kon-Tiki, fra Casanovas gondol til polarskipet Fram.

40 båtmodeller presenterer i tekst og bilder.
40 båtmodeller presenterer i tekst og bilder. Vis mer

For å si det med Ibsen: «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg - denne dragende hvemve etter havet

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer