DEBATT

Innvandringspolitikk:

Tid for handling, ikke tom retorikk

Ambisjonene om en ny nordisk sosialdemokratisk innvandringspolitikk var dessverre ingenting annet enn populistisk spillfekteri fra Arbeiderpartiets side.

BØR SI UNNSKYLD: Arbeiderpartiet bør gi en unnskyldning til alle de unge gutter og jenter som har levd under sterk sosial kontroll, uten at partiet har brydd seg nok til å ta et oppgjør med egen snillistisk og naiv politikk, skriver Frps Per-Willy Amundsen sammen med partikollegaene Jon Helgheim og Christian Tybring-Gjedde.
Foto: Nina Hansen
BØR SI UNNSKYLD: Arbeiderpartiet bør gi en unnskyldning til alle de unge gutter og jenter som har levd under sterk sosial kontroll, uten at partiet har brydd seg nok til å ta et oppgjør med egen snillistisk og naiv politikk, skriver Frps Per-Willy Amundsen sammen med partikollegaene Jon Helgheim og Christian Tybring-Gjedde. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Nylig la Arbeiderpartiets søsterparti i Danmark frem en handlingsplan med mål om å revolusjonere Danmarks politikk på innvandringsfeltet.

De danske sosialdemokratene ønsker å sette et tak på antall flyktninger og familiegjenforente, samt en total omlegging av asylinstituttet.

Fremskrittspartiet har lenge kjempet for tilsvarende endringer i norsk asyl- og innvandringspolitikk, og vi har ved en rekke anledninger fremmet forslag i Stortinget med fokus på en ny, bærekraftig politikk.

Vårt mål har vært å få ikke-vestlige innvandrere til å bli en del av storsamfunnet og hindre segregering og utvikling av parallellsamfunn. Vi har stått oppreist i vårt forsvar av universelle frihetsverdier som ytringsfrihet, likeverd, likestilling, personlig frihet, demokrati og religiøs frihet og vi har fremhevet at patriarkalske «æreskulturer» ikke har noen plass i vårt sekulære samfunn.

Utfordringene har i særlig grad vært knyttet til islam og innvandring fra muslimske land. For å sikre en slik utvikling har vi kjempet for en bærekraftig innvandringspolitikk. Ikke for å ekskludere, men for å inkludere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer