Tid for Salsa!

Vanity Fair og Rolling Stone har allerede vært på tråden. Nå åpner dørene seg for Cato Salsa Experience i USA.

NEW YORK (Dagbladet): I natt åpnet Oslos første garasjerockeksport sin 23-konserters amerikaturné som oppvarmere for svenske The Soundtrack of Our Lives, i Charlotte i North Carolina. Turneen er Cato Salsa Experiences andre i USA i år.

- I pressen her borte blir vi presentert som en del av den nye skandinaviske rockbølgen i kjølvannet av The Hives. Det er bare fint for oss, sier Cato «Salsa» Thomassen til Dagbladet.

Turnéåpning i natt

Vi møter Cato og resten av bandet inne i turnébussen som skal ta dem og Sveriges kanskje beste rockeband rundt på veien i USA den neste måneden.

I natt bivånet de svenskenes turnéåpning på The Bowery Ballroom i New York, den eneste konserten hvor Soundtrack-publikummet ikke får en salsaopplevelse som oppvarming.

- Å turnere med Soundtrack er veldig bra for oss, for det hjelper oss samtidig til å få litt distanse til alle de svenske garasjebandene vi ellers sammenliknes med, mener Cato.

Prestisjemagasin

Rolling Stone har nevnt bandet flere ganger, og i siste nummer av New York-gratisavisa Village Voice er de rangert høyest av det avisa kaller «The {lsquo}B' Hives».

Men mest prestisjetungt er intervju, bilde og omtale i Vanity Fairs årlige, kjendisspekkede musikkutgave denne måneden.

- Å få slike omtaler og samtidig få turnere i en feit buss på kryss og tvers av USA er synonymt med suksess for oss, sier Cato Thomassen til Dagbladet.