DEBATT

Personlig utvikling:

Tida er inne for en personlig halvårs-evaluering

Sommer gir tid og rom for ekstra refleksjon.

Sommer: Endelig har vi tid til å gjøre opp regnskapet for det første halve året, skriver spaltist Linn Herland Landro. Her har badegjestene stimlet sammen på Øya i Kragerø. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Sommer: Endelig har vi tid til å gjøre opp regnskapet for det første halve året, skriver spaltist Linn Herland Landro. Her har badegjestene stimlet sammen på Øya i Kragerø. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Har du fri i sommerukene, og har en del ro rundt deg? Benytter du konstruktivt de ekstra øyeblikkene du har til å reflektere? Dersom du er i sommermodus og kobler av kan den ekstra tiden som du har tilgjengelig gjøre at det er helt vanlig for deg å reflektere mer enn normalt. Sommertid er en god tid for å ha litt ekstra fokus på hvor du står akkurat nå, avklare følelser og rydde litt i tankene.

Enten er det fordi man leser mer, fordi man hviler mer eller fordi man har mulighet til flere stille stunder. Tanken er mer fri. Det fungerer nok som en halvårs-evaluering for en del av oss. Det er mulig det er rom for indre samtaler om hva som er viktigst for deg som preger mange ledige minutter. Hvis ikke kan du vende fokus på dette, med stor fordel: Hvor står jeg profesjonelt og personlig, akkurat nå?

I denne perioden, hvor sommervikarene inntar mange oppgaver i samfunnet, observerer du kanskje som meg at den intensive «driften» av samfunnet har tatt pause. Det er meningen at det meste skal gå på sparebluss, utenom is-salget og ølsalget kanskje. Men jeg kan for min del si at hodet mitt blir litt ekstra aktivt når dette inntreffer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer