Sommer: Endelig har vi tid til å gjøre opp regnskapet for det første halve året, skriver spaltist Linn Herland Landro. Her har badegjestene stimlet sammen på Øya i Kragerø. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Sommer: Endelig har vi tid til å gjøre opp regnskapet for det første halve året, skriver spaltist Linn Herland Landro. Her har badegjestene stimlet sammen på Øya i Kragerø. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

DEBATT

Personlig utvikling:

Tida er inne for en personlig halvårs-evaluering

Sommer gir tid og rom for ekstra refleksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Har du fri i sommerukene, og har en del ro rundt deg? Benytter du konstruktivt de ekstra øyeblikkene du har til å reflektere? Dersom du er i sommermodus og kobler av kan den ekstra tiden som du har tilgjengelig gjøre at det er helt vanlig for deg å reflektere mer enn normalt. Sommertid er en god tid for å ha litt ekstra fokus på hvor du står akkurat nå, avklare følelser og rydde litt i tankene.

Enten er det fordi man leser mer, fordi man hviler mer eller fordi man har mulighet til flere stille stunder. Tanken er mer fri. Det fungerer nok som en halvårs-evaluering for en del av oss. Det er mulig det er rom for indre samtaler om hva som er viktigst for deg som preger mange ledige minutter. Hvis ikke kan du vende fokus på dette, med stor fordel: Hvor står jeg profesjonelt og personlig, akkurat nå?

I denne perioden, hvor sommervikarene inntar mange oppgaver i samfunnet, observerer du kanskje som meg at den intensive «driften» av samfunnet har tatt pause. Det er meningen at det meste skal gå på sparebluss, utenom is-salget og ølsalget kanskje. Men jeg kan for min del si at hodet mitt blir litt ekstra aktivt når dette inntreffer.

Det er tid for ekstra refleksjon. Men selvfølgelig også passelige mengder is og øl.

Det er faktisk sommer! En fin liten vits jeg så lyder som følger:

«Jeg elsker norsk sommer. Det er den fineste dagen i året!»

Heldigvis er det mange som nyter en hel rekke dager på rad, bekymringsløst fra en hengekøye eller på en oppblåsbar madrass i fjorden eller på stranden i utlandet et sted. Heldigvis er det mange ansatte som kan senke skuldrene helt i noen uker, slik at de kan hente seg gjennom å ha en oppbyggende og rolig sommerstund.

Samtidig er det som oftest en del av enhver bedrift som ikke kan sette hvilemodus på bekymringsrynken i pannen. På denne tiden er mange bedrifter og organisasjoner opptatte av å ferdigstille halvårsregnskap. Et halvt år var som kjent unnagjort ved overgangen til juni, og nå må det gjøres opptelling:

Er vi der vi vil være når vi er midtveis i året? Hva har vi oppnådd og hva skal oppnås før året er omme?

En side av den saken er selvfølgelig det økonomiske regnestykket. Samtidig er regnestykket over alt vi har «fått ut av pengene» et svært viktig moment, spesielt i ideelle organisasjoner som der hvor jeg jobber.

Vi er nødt til å holde oversikt over hvor mange som har hatt nytte og effekt av det vi utøver. Og i mange organisasjoner er det ikke snakk om småting, det kan være snakk om barn og unges liv og utvikling, om påvirkning på livsviktige politiske saker eller om hvor mange mennesker som har fått konkret hjelp til å mestre hverdagen og ha et verdig liv.

Det kan høres kjedelig og noe teknisk ut å blande sammen det personlige med et halvårsregnskap. Derfor er det viktig at ledelsen på arbeidsplasser er gode til å gjøre både kvalitative og kvantitative evalueringer synlige for alle ansatte.

Det er viktig at man er i stand til å illustrere og skape narrativer om arbeidsperioder som gjør at vi som er arbeidstakere lever oss inn i økonomien, og kan sette oss inn i hvordan innsatsen vi selv gjør i hverdagen påvirker helheten, hvordan teamarbeidet vi kan sitte intensivt i gjennom måneder med tette kollegiale samarbeid gir avgjørende resultater i det totale bildet.

Det å sammen løfte blikket og se fremover. Dette kan vi med fordel overføre til et personlig og individuelt plan.

Uansett hva du normalt bruker kapasiteten og tankekraften din på i hverdagen, er det vel også ganske vanskelig å la helt være å tenke på jobben når det er ferie.

Eller kanskje du er i en annen situasjon, ledighet eller sykdom, som gjør at dagene dine normalt fylles med noe annet enn jobb - men likevel noe krevende og noe som selvfølgelig er en hverdag med mye variert innhold.

Alle har godt av å ta et steg tilbake hvis man har mulighet, og evaluere situasjonen litt fra utsiden – midt i året.

For mens nyttår markerer et stort skille for de fleste:

Nye muligheter, nye løfter og nye tider, representerer sommeren overgangen til et nytt halvår hvor man kan evaluere og gjøre seg klar for det man skal gjøre til høsten og vinteren.

Hvor står du, og hva er viktigst for deg å mestre? Hvordan vil du organisere livet ditt for å få til det du vil? Mulighetene er mange, og du må tenke det og drømme om det før du kan oppnå det. Jeg ønsker deg en strålende sommer med potensiale for mange gode tankeprosesser.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer