LEDER

Tida jobber for Assad

Ingress

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

SYRIAS PRESIDENT Bashar al-Assad har all grunn til å være fornøyd med helga. Først gjorde USAs president Barack Obama det klart at han ikke vil gå til angrep på Syria før han har Kongressens velsignelse. Deretter klarte Den arabiske liga ikke annet enn å komme med en relativt uklar uttalelse om å sende saken tilbake til FN.

EN TREDEL av Kongressens medlemmer er for en begrenset amerikansk militæraksjon, en tredel er mot, mens resten sitter på gjerdet. Det er disse Obama må prøve å overtale i dagene som kommer før de amerikanske kongressrepresentantene etter planen skal møtes om ei uke. Men uansett har Obama ikke det amerikanske folket på sin side. Et klart flertall sier nei til bombing uten et mandat fra FNs sikkerhetsråd.

STØTTEN rundt omkring i verden er  minimal, også i !vesentlige deler av araberlandene. Mange frykter at selv !et begrenset angrep kan føre til en regional konflikt, der Tyrkia, Irak, Iran, Libanon og Israel kan bli involvert. Når Obama også gjør det klart at et angrep er en straffereaksjon mot det som etter all sannsynlighet er den syriske hærs bruk av kjemiske våpen, og han ikke går inn for et regimeskifte, er det ikke vanskelig å forstå at amerikanernes agenda ikke er å få de syriske opprørerne til å ta over makta i landet. Til det er de for redde for syriske og internasjonale militante islamister. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer