Tida står stille

John Fogerty styrer skuta uanstrengt og trygt i stille farvann. Han hadde trengt et hardere spark bak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: John Fogerty skal backes av Bruce Springsteen og The E Street Band på den kommende pro-Kerry/anti-Bush-turneen i USA. En genial idé. E Street Band er trolig klodens beste Creedence-coverband. At ingen kom på dette før. For ei plate det kunne blitt.

Tilsynelatende potent

I stedet for å være et eksplosivt inspirert stykke musikk, laget om og for ei tid da det politiske landskapet er fullt av flashbacks fra det seine sekstitall, er «Deja Vu All Over Again» - faktisk bare Fogertys sjette post-Creedence studioalbum - en håndverksmessig solid og tilsynelatende potent, men like fullt uengasjerende og hul rock'n'roots-skive.

For en mann med en serie slitesterke, både subtilt og eksplisitt politiske, sanger fra Vietnam-æraen, er det naturlig å plukke opp hansken og si ifra igjen. Men Fogertys budskap mangler sting, lyrisk og musikalsk (et hederlig unntak er den Ramones-aktige (!) «She's Got Baggage»). Det låter tilsynelatende fett, som når Mark Knopfler kommer på besøk med «Sultans Of Swing»/«Making Movies»-gitaren sin på «Nobody's Here No More» , men det biter ikke, du sitter ikke sjokkert tilbake og kjenner deg overkjørt av et sertifisert geni.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer