LEDER

Tida ute for betenkning

Her stilles spørsmål ved kvinners tankekraft og moral.

UTE AV TANKEBOKSEN: Statsminister Erna Solberg (H).
UTE AV TANKEBOKSEN: Statsminister Erna Solberg (H). Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

Statsminister Erna Solberg (H) ba om betenkningstid før hun tok stilling til KrFs omstridte forslag om at abortsøkende kvinner skal pålegges 1- 2 dagers «obligatorisk refleksjonstid» før beslutningen om inngrepet. Vi konstaterer at det er gått et par dager siden KrFs programkomité ved Dagrun Eriksen la fram forslaget, og det var vel nok refleksjonstid for Erna Solberg til å si et kontant nei til dette forsøket på å uthule abortloven. Hun husket sikkert det brede kvinneopprøret fra forrige gang denne regjeringen gikk til angrep på abortloven. Da innså Høyre, Frp og KrF at de måtte trekke forslaget om reservasjonsrett for leger som ikke ville henvise kvinner til abort.

Erna Solberg avslørte at hun har en pragmatisk holdning til KrFs nye forslag. Det er gjerne slik at det går mer enn et par dager før man blir henvist fra fastlegen til aborten kan gjennomføres. Hun sa til Klassekampen i går at forslaget ikke ville ha noen praktisk betydning. Dette var før hun hadde lest KrFs forslag. Slik det framkommer i KrFs første utkast til program for stortingsperioden 2017-2021, heter det at «alle abortsøkende skal få god veiledning og informasjon før en abort besluttes. Etter veiledning skal det være en obligatorisk refleksjonstid på 1- 2 døgn før en abort kan gjennomføres.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer