Strømmetjenester

Tidal er et millionsluk

Kjendisselskapet fortsetter å tape penger.

TAPER PENGER: Jay-Z og kona Beyoncé er Tidal-eiere. Regnskapet viser at Tidal tapte 6,6 millioner i Europa i 2018. Foto: NTB scanpix
TAPER PENGER: Jay-Z og kona Beyoncé er Tidal-eiere. Regnskapet viser at Tidal tapte 6,6 millioner i Europa i 2018. Foto: NTB scanpixVis mer

Millionene renner ut av Tidal. Selskapets tap i Europa er redusert, men egenkapitalen er nesten en kvart milliard i minus, skriver DN.

Den norskproduserte strømmetjenesten Wimp, som seinere skiftet navn til Tidal, ble kjøpt opp av rapperen Shawn «Jay Z» Carter (48) som største eier i 2015.

Selskapets regnskap viser at Tidal tapte 6,6 millioner i Europa i 2018.

Minus 236 millioner

Det er penere tall enn for fjoråret, da strømmetjenesten gikk med 28 millioner kroner i tap. Inntektene økte også med 153 millioner kroner på ett år, og lå på 931 millioner kroner for fjoråret.

Det ga Tidal et lite driftsoverskudd, skriver Dagens Næringsliv.

Men egenkapitalen er tapt - og tapet øker. I 2018 falt egenkapitalen fra minus fra minus 164 millioner kroner til minus 236 millioner kroner.

Blir etterforsket

Tidal har hatt et negativt søkelys på seg siden mai 2018, da DN påsto at selskapet hadde blåst opp antallet strømminger for de to artistene Beyoncé og Kanye West, og dermed skaffet de to artistene betydelige merinntekter.

Tidal har hele tiden benektet å ha gjort noe galt.

I Norge har Økokrim etterforsket angivelig datamanipulasjon og mistanke om grovt bedrageri knyttet til strømmetjenesten. Tidal er verken mistenkt eller siktet i saken, som har vært etterforsket siden høsten 2018.

Flere kjente navn er på Tidals eierside, som Jay-Z' ektefelle Beyoncé, Alicia Keys, Nicki Minaj, Coldplay-vokalist Chris Martin, Kanye West og Madonna.