VELGER NORSK: Jay-Z har store planer for den norskutviklede strømmetjenesten Tidal og setter midlertidig inn en nordmann som sjef. Foto: NTB Scanpix
VELGER NORSK: Jay-Z har store planer for den norskutviklede strømmetjenesten Tidal og setter midlertidig inn en nordmann som sjef. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tidal får norsk sjef

Men Jay-Zs strømmetjeneste skal trolig kvitte seg med ansatte i Skandinavia.

(Dagbladet): Det er det svenske teknologinettstedet Breakit som melder at strømmetjenesten Tidals administrerende direktør Andy Chen midlertidig blir erstattet av nordmannen Peter Tonstad. Tonstad er i dag kommersiell direktør i selskapet.

Det var Tidal selv som informerte Breakit om endringene i ledelsen, etter at nettstedet i går meldte at strømmetjenesten skal si opp en rekke ansatte i Norge, Sverige og Danmark.

- Jeg tror på Tidal og det teamet gjør for å påvirke nødvendige endringer i musikkbransjen. Vi strømlinjeformer selskapet og refokuserer innsatsen på å sikre at plattformen fortsetter å vokse, og gir lytterne en kopling til sine favorittartister. Det er ingen andre som driver med dette, sier Tonstad i en uttalelse til nettstedet.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Chen, Tonstad eller andre i Tidal i dag.

Strømmetjenesten, som i Norge går under navnet Wimp og ble etablert i 2009 av Platekompaniet og Aspiro, ble tidligere i år kjøpt opp av rapstjerna Jay-Z og lansert i USA med brask og bram og en rekke superstjerner - inkludert Madonna, Kanye West og Rihanna - som frontfigurer.

Ifølge Breakit skal selskapet kvitte seg med 25 ansatte i Skandinavia, deriblant hele Stockholm-kontoret og en rekke medarbeidere i både København og Oslo. Disse opplysningene er ikke bekreftet av Tidal selv.