LITEN SYMPATI: Alicia Keys, Arcade Fire, Beyoncé, Daft Punk, Jack White, J. Cole, Kanye West, Deadmau5, Madonna, Nicki Minaj, Rihanna og Usher er blant artistene som fronter den angivelig artist-gunstige strømmetjenesten Tidal. Foreløpig er responsen i markedet laber. Foto: NTB Scanpix
LITEN SYMPATI: Alicia Keys, Arcade Fire, Beyoncé, Daft Punk, Jack White, J. Cole, Kanye West, Deadmau5, Madonna, Nicki Minaj, Rihanna og Usher er blant artistene som fronter den angivelig artist-gunstige strømmetjenesten Tidal. Foreløpig er responsen i markedet laber. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tidal flopper i USA

Mens konkurrentene gjør det bedre enn på lenge.

(Dagbladet): To uker etter at Jay-Z fikk med seg et bredt lag av amerikanske superstjerner for å lansere den norske musikkstrømmetjenesten Tidal i USA, og på et tidspunkt var blant de 20 mest populære appene, er appen nå ute av lista over de 700 mest nedlastede til Iphone.

Samtidig styrker konkurrenter som Spotify og Pandora seg, og er nå de tredje og fjerde mest inntjenende Iphone-appene. Da Tidal ble lansert kom også Spotify inn på topp 40 på Ipad, der appen ikke har vært siden i fjor.

Også en annen underdog på musikkstrømmemarkedet, Apple-eide Beats Music, er nå blant de mest inntjenende appene.

Insisterer på betaling Dette ifølge teknologinettstedet BGR, som spekulerer i at Tidals fokus på konkurrentene ved lanseringa kan ha bidratt til å løfte oppmerksomheten rundt dem. Og at den stjernespekkede pressekonferansen i USA ikke var spesielt effektiv for å skape sympati for musikernes kamp for bedre lønnsomhet.

Både Spotify og Pandora tilbyr en abonnementsvariant der man slipper å betale, mot at det spilles av reklame mellom låtene.

Tidal - som ble utviklet av Aspiro og Platekompaniet og lansert i Skandinavia i 2009 under navnet Wimp - insisterer på at alle brukere skal betale, og lokker til gjengjeld med hifi-løsning og bedre godtgjørelse til artister.

Det har også vært spekulert i om artistene på Jay-Zs stjernelag i perioder vil slippe ny musikk eksklusivt for Tidal.

Skal ikke si opp folk i Oslo Den norskutviklede, svensk- og norskeide strømmetjenesten ble tidligere i vår kjøpt av Jay-Zs investeringsselskap Project Panter Bidco for nesten en halv milliard kroner. I forrige uke ble det kjent at administrerende direktør Andy Chen forlater selskapet - han er midlertidig erstattet av nordmannen Peter Tonstad, som tidligere var økonomidirektør.

Ifølge det svenske nettstedet Breakit er det også oppsigelser på gang i de skandinaviske kontorene. Men i et intervju med Aftenposten i dag avviser Tidal-toppen Vania Schlogel at det er aktuelt å si opp folk på det vel 80 mann tunge Tidal/Wimp-kontoret i Oslo.

Flere nyvinninger på vei Avisa skriver at Tidal totalt har rundt 600 000 betalende brukere, mot Spotifys 15 millioner - i tillegg til 45 millioner gratisbrukere.

Tidal i Norge ønsker ikke å kommentere denne saken, men kommunikasjonssjef Kristin Eldnes opplyser til Dagbladet at selskapet om kort tid kommer med mer informasjon, inkludert norske planer.

De henviser til opplysninger som tidligere er gitt om at Tidal fortsatt har til gode å lansere flere nyvinninger - det være seg tjenester som setter brukerne i kontakt med artistene, en tjeneste for å løfte fram ukjente og uavhengige artister, samt muligheten for artister til å laste opp musikk på egenhånd.