STJERNEPAR: Artistene Beyoncé og Jay Z på scenen i Houston, Texas for noen dager siden. Foto: NTB Scanpix
STJERNEPAR: Artistene Beyoncé og Jay Z på scenen i Houston, Texas for noen dager siden. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tidal har tapt 863 mill. siden 2015

Strømmetjenesten har kostet Jay Z dyrt.

Strømmetjenesten Tidal hadde ifølge Dagens Næringsliv et underskudd på 312 millioner kroner i 2017. Det viser årsrapporten til Tidals morselskap Aspiro. Omsetningen økte imidlertid i 2017 til rundt 90 millioner kroner, som er en økning på 13 prosent, skriver avisa.

Rapperen Jay Z, som kjøpte den norske strømmetjenesten i 2015, og hans gruppe med medeiere, har gått med 863 millioner kroner i underskudd siden oppkjøpet våren for tre år siden.

- Tidal ønsker å presisere at Jay Z og de andre eierne ikke har tapt godt over en milliard kroner, men heller investert dette, svarer Daniel Barhom i Geelmuyden Kiese til avisa.

Musikkstrømmetjenesten Tidal har vært i hardt vær etter at DN i mai skrev at selskapet skal ha manipulert lyttertallene til artistene Beyoncé og Kanye West, slik at de skal ha fått større utbetalinger.

De to superstjernene er medeiere i strømmetjenesten. Selskapet Tidal har hele tiden tilbakevist anklagene. Telegiganten Sprint og en rekke av verdens største artister, er medeiere i Tidal.

Da nyheten nådde amerikansk media uttalte Tidal at saken var basert på stjålet og manipulert data. De mente også at DN ikke var objektive i saken, basert på avisas tidligere kritiske dekning av strømmetjenesten.