Tidal og anklagene om manipulerte tall:

Tidal langer ut etter Dagens Næringsliv. - En farlig strategi, mener BI-professor

Strømmeselskapet Tidal angriper Dagens Næringsliv.

I SØKELYSET: Rapper Jay Z er en av hovedaksjonærene i Tidal. Kona Beyoncé er også medeier og i sentrum av DNs avsløring om manipulerte lyttertall. Foto: AP Photo / NTB scanpix
I SØKELYSET: Rapper Jay Z er en av hovedaksjonærene i Tidal. Kona Beyoncé er også medeier og i sentrum av DNs avsløring om manipulerte lyttertall. Foto: AP Photo / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Musikkstrømmetjenesten Tidal er i hardt vær etter at avisa Dagens Næringsliv (DN) i mai skrev at selskapet skal ha manipulert lyttertallene til artistene Beyoncé og Kanye West, slik at de skal ha fått større utbetalinger.

De to superstjernene er medeiere i strømmetjenesten, som i sin tid ble oppkjøpt av Beyoncés ektemann Jay Z. Selskapet Tidal har hele tiden benektet anklagene.

Før helgen skrev Dagbladet om at Tidal har hyret det norske kommunikasjonsselskapet Geelmuyden Kiese for å håndtere mediahenvendelser.

Nå kommer Tidal med en pressemelding, der selskapet igjen langer ut mot DN.

Tidal skriver at DN «viser en manglende forståelse for hvordan utbetalinger til artistene fungerer», og at økte midler går til plateselskapene og ikke artistene. Det avhenger av artistenes individuelle avtaler med plateselskapene hvordan utbetalingene fungerer, ifølge Tidal.

- Vi kan si at de to spesifikke artistene ikke fikk noen økonomiske fordeler fra noe påstått økning i antall strømminger, heter det i pressemeldingen.

Tidal skriver videre at selskapet har undersøkt påstandene fra DN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer