Tideland

Eventyr for voksne

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kreativt og visuelt vakkert, men stillestående.

FILM: Terry Gilliam, kjent fra Monthy Pyton, har gitt oss kvalitetsfilmer som «Fear and Loathing in Las Vegas» og «Twelve Monkeys». Hans siste filmprosjekt var den mislykkede «Brødrene Grimm», og nå følger han opp med enda et eventyr for voksne.

Rent visuelt og stilistisk er «Tideland» en fryd. Men denne skrekkversjonen av «Alice i eventyrland» blir etter hvert mer en studie i kreativt fotobruk enn den er fortellermessig engasjerende.

13 år gamle Jodelle Ferland gjør en utsøkt jobb som Jeliza-Rose, en liten pike fanget i sin egen eventyrverden. Faren, spilt av den alltid coole Jeff Bridges, er heroinmisbruker, og idet moren tidlig i filmen dør av en overdose, forlater de hjemmet og legger ut på en reise.

Sammen returnerer de til farens barndomshjem, der også han raskt kreperer av heroinen. Alene i et treetasjes, falleferdig hus, et gudsforlatt sted på den amerikanske landsbygda, tar vi del i Jeliza-Roses fantasiverden, der hun samtaler med seg selv og utforsker loft og åkrer på sitt veslevoksne vis, mens faren sitter og råtner opp i stua.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer