Tiden har ikke jobbet for Johndoe

Energifattig comeback fra trønderrockerne.

PRØVER IGJEN: Trønderrockerne Johndoe har holdt en lav profil de siste årene. Nå er gjengen tilbake med sitt fjerde album, «Slugger». Foto: Promo
PRØVER IGJEN: Trønderrockerne Johndoe har holdt en lav profil de siste årene. Nå er gjengen tilbake med sitt fjerde album, «Slugger». Foto: Promo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Da Johndoe albumdebuterte med «Ja takk til trøbbel» i 2003 ble de av enkelte sett på som norskspråklig rocks redningsmenn. En mer direkte og ufiltrert utgave av de noe eldre bysbarna DumDum Boys' patenterte rock. Høyere tempo, tydeligere tale. Blodig alvor. Store deler av musikk-Norge digget det. Så begynte det å butte.

Oppfølgerne «Pyromantikk» og «Dødvinkel» hadde sine øyeblikk, men fremsto noe mer alvorstynget og sistnevnte gikk langt i antyde at bandet hadde begynt å bli voksne. Til noens ergrelse og andres begeistring. Etter 2006 har det vært rimelig stille rundt kvartetten selv om gjengen selv hevder at de aldri var oppløst.

Comeback I 2013 var det derimot vært på 'an igjen for trønderne. I fjor høst slapp de sin første singel på nesten åtte år, slentrende «Lengsel (som aldri forsvinn)». Comebacket synes å være etterlengtet - to konserter på hjemmebaneklubben Blæst ble nemlig utsolgt i en fei. Så da er tusenkronersspørsmålet: Er Johndoe fremdeles et band som kan rote litt opp i det etablerte rockenorge? Svaret her er nei. Band som Oslo Ess er allerede hestehoder foran her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer