Tiden med de fete rockestjernene er over

Det har skjedd noe med Moldejazz. Noe veldig riktig.

JAZZIST: Chick Corea er en av de store jazznavnene på årets Moldejazz. Bildet er fra en konsert i Napoli i juli. 
Foto. Scanpix
JAZZIST: Chick Corea er en av de store jazznavnene på årets Moldejazz. Bildet er fra en konsert i Napoli i juli. Foto. Scanpix

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KOMMENTAR: Moldejazz sommeren 2016 kan allerede nå oppsummeres som et stort og lykkelig smil. Værgudene, som vanligvis er ganske ubehøvlede på disse kanter, har i år overøst jazzfestivalen med et makeløst vær. I følge de troende var Gud så fornøyd da han skapte Molde og Romsdalsfjella at han bestemte seg for å å vaske dem hver eneste dag. Men ikke denne uka. I skrivende stund er det 30 (!) grader, og folk strømmer opp til Romsdalsmuseets utendørskonsert med Esperansa Spalding, Joss Stone og bysbarnet Ane Brun.

Så hva har skjedd, bortsett fra at Molde nå er heitere enn spanskekysten? Musikken har kommet tilbake. Den har naturligvis vært der hele tiden, men i mange år har vi sett tendenser til å gå seg vill i feilbookinger og gambling på at feterte popstjerner skal skuffe penger inn i kassa. I 2016 er det en risikosport, og ikke bare fordi artistene har blitt så dyre at man knapt dekker honoraret selv med fullt hus. Den største risikoen er at festivalen mister sin sjel. Tiden med de fete rock- og popheadlinerne er over, og det skal vi alle være glade for. Hva skal du med en jazzfestival, hvis det hele drukner i en masse mennesker som bare drar for å få seg en fyll? Hva skal du med høyt billettsalg, hvis prisen er at byen ikke tåler trykket? Det er en meget farlig vei å gå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer