Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tidenes 100 beste og viktigste skiver

Pink Floyd utelatt fra Time Magazines «all time high».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har de seneste årene vært en bølge blant musikkskribenter å lage ”topp 100” lister.

Dette kan for eksempel gjelde musikere, musikkvideoer eller album. Ærverdige Time Magazine har nå slengt seg på bølgen, og har prøvd seg på en topp 100 – liste over de beste album gjennom tidene.

Time Magazine har imidlertid ikke gjort noen rangering av albumene, de har bare delt dem inn etter tiår.

70-tallet er tiåret der vi finner flest album – derav Sex Pistols klassiker Never Mind The Bullocks og Black Sabbaths Paranoid som sies å være skaperen av heavy metal. Av de nyere innslagene finner vi blant annet Eminem med Marsall Mathers og Kanye West med The College Dropout.

Det er mange sjangere representert på listen – alt fra delta blues og country, til hip hop og rock.

Hver gang en slik liste legges ut vekker den som regel sterke reaksjoner fra folk som mener at de har rangert feil, eller utelatt noe.

Det er tydelig at Beatles er viktig, da de har hele fem utgivelser på listen.

Pink Floyd derimot, glimrer med sitt fravær, og ikke engang klassikeren Dark Side Of The Moon nådde opp. ”Det er akkurat sånn det skal være” skriver de.

FEM ALBUM PÅ LISTA:  The Beatles har fem album på Time Magazines liste over tidenes beste og mest innflytelsesrike album noensinne. Her er gruppa på  "Ed Sullivan Show" i New York 9. februar 1964. Foto: SCANPIX/AP
FEM ALBUM PÅ LISTA: The Beatles har fem album på Time Magazines liste over tidenes beste og mest innflytelsesrike album noensinne. Her er gruppa på "Ed Sullivan Show" i New York 9. februar 1964. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Hele lista finner du her

Hva mener du?

Hele Norges coronakart