Tidenes beste norske krim bygger på sann historie

«Elskede Poona» vant Dagbladets krimkåring.

TIDENES BESTE: Karin Fossum har skrevet tidenes beste norske krimroman, mener Dagbladets fagjury. Foto: LARS LINDQVIST
TIDENES BESTE: Karin Fossum har skrevet tidenes beste norske krimroman, mener Dagbladets fagjury. Foto: LARS LINDQVIST Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les også:• Jo Nesbø er folkets favoritt• Krimdronningen- At jeg skulle vinne, nei det kunne jeg ikke tro. Med så mange gode navn, tenkte jeg, velger de nok en forfatter som er trofast mot tradisjonene. Jeg har aldri tatt hensyn til de ti bud i kriminallitteraturen. Nei, vedtatte sjangrer virker bare hemmende og forstyrrende på meg. Livet er ikke noe puslespill. Det er ikke sånn, at kabalen går opp til slutt. Og ikke er jeg med på de nye trendene heller, du vet, psykopater, tortur og seriemord. Jeg bryter alle regler, jeg ...

Karin Fossum er glad — ikke sånn sprudlende overstadig glad, men inderlig glad. I Bibliotekbaren på Bristol insisterer hun på Farris med sitron.

Ingen primadonnaAlt går hennes vei nå: I dag vant hun Dagbladets krimkåring, i forrige uke signerte hun kontrakt om filmatisering av «Elskede Poona» på italiensk, og 11. august kommer «Varsleren», den tiende romanen om Konrad Sejer. Og hun tror bestemt at det blir flere bøker med denne ordknappe, kloke politioverbetjenten.

Jo, alt går hennes vei. Hvor mange språk er hun oversatt til? Kan det være 17? Og hvor mange land ... det er visst 29 med Brasil. Men Karin Fossum viser ingen tegn til primadonnanykker. Hun avslår vennlig vår anmodning om mer Farris.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer