Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tidenes beste

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FLYAVGIFTER: Aftenposten kan bringe en av tidenes beste nyheter: «Tidenes bestenotering på Gardermoen: I årets første seks måneder reiste 8,4 millioner passasjerer over hovedflyplassen, en trafikkvekst på 11 prosent». (Man må tro at disse millionene ikke egentlig reiste over Gardermoen, men at de satte sine bein der også.) Dermed plasserer Gardermoen seg «på topp» blant flyplassene i Skandinavia. I Sverige er nemlig regjeringen opptatt av miljø, og derfor så ond og så lite best at flyreiser avgiftbelegges såpass at veksten avtar - en idé samferdselsminister Navarsete avviser kontant. EU-parlamentet heller mer mot Sverige enn Norge, og ønsker å innføre avgifter som vil doble de laveste flyprisene.

I NORGE er rekordvekst i flytrafikken noe av det beste som kan skje. Det bør vel gjelde for andre flyplasser også: Mest er best. 90 prosent av menneskeheten har aldri sittet i et fly. Mulighetene for nye bestenoteringer og topper er derfor grandiose.Flere klimaforskere tror at verden har ti eller tyve år før det er for seint å redde klimaet. Men det er selvfølgelig ikke best.