KOMMENTARER

FM-nettet slukkes:

Tidenes dabbe

Og vær så snill ikke kom med argumentet om at DAB er fornuftig distriktspolitikk.

BAKOVER INN I FRAMTIDA: Det er frustrerende å trekkes bakover inn i framtida. Særlig når argumentene er så dårlige. Foto: Dinside.no
BAKOVER INN I FRAMTIDA: Det er frustrerende å trekkes bakover inn i framtida. Særlig når argumentene er så dårlige. Foto: Dinside.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Så er altså FM-radioen stille, også her innenfor ring 3 i Oslo. Slaget er tapt. Akkurat som vi må lære oss å leve med Donald Trump som president i USA de neste årene, må vi nå bare innse at DAB-teknologien har vunnet.

Vi er blitt vant med at fornuften ikke alltid seirer. Men selv om omkampen er nytteløs, går det ikke an å sitte på hendene. Ikke når to millioner bilradioer nå vil skurre og landet har brukt 6 milliarder på et nytt særnett for radio, som vil kunne utløse 23 milliarder i kostnader for norske forbrukere.

30 milliarder kroner for et nett vi egentlig ikke trenger.

For se bare hva NRKs egen mann sa i oktober i fjor i et møte i Kringkastingsrådet. Beredskapssjef Øyvind Vasaasen i NRK har hatt den ulykksalige oppgaven med å lede overgangen til DAB, og kjenner dermed sakens realiteter - også de NRK og de øvrige DAB-radiopådriverne nå forsøker å underspille.

- Nå er jeg litt spåmann, men det neste teknologiskiftet for radio er helt åpent internett. Det kommer en eller annen gang, men det kommer til å gå noen år, sa Vasaasen.

Vissheten om dette teknologiskiftet er grunnen til at stort sett alle andre land har skrotet planene om DAB, og satser videre på FM i mellomtiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer