Tidenes danselåt: Dancing Queen

Abba-hiten er kåret til tidenes dansegulv-fyller. Se ti på topp-lista!

Det er musikkanalen VH1 som har latt seerne stemme over hvilken låt de mener rykker mest i rocke- eller snarere discofoten. Over 400 000 stemmer seinere var det «Dancing Queen» som ble kronet som låta du ikke kan sitte stille under.

- Det er ganske fantastisk at musikken vår fortsatt lever, og at de ikke drepte oss fordi vi var så fjerne den gangen, sier Abba-helten Benny Andersson i en kommentar til resultatet.

Vinnerlåta toppet listene i 1976, i discoens glansdager.

Kylie Minogue drar trolig nytte av å være mer tidsriktig, og kaprer andreplassen med låta «Can't Get You Out Of My Head». Gloria Gaynors udødelige «I Will Survive» er også en låt selv de minst danseglade av oss må innrømme å ha ristet på kroppen til. Den kapret tredjeplassen.

21. desember vil VH1 spille alle låtene på topp 100-lista.

Madonna og Michael Jackson er artistene som er representert bredest, med tre låter hver blant de hundre. Madonna representert ved «Holiday» (5. plass), «Vogue» (23) og «Into the Groove» (57).

Michael kapret åttendeplassen med «Billie Jean», og har også fått med «Don't Stop Till You Get Enough» (27) og «Blame It On The Boogie» (39), den siste spilt inn sammen med brødrene Jackson.

Topp 10:

1. Abba - Dancing Queen

2. Kylie Minogue - Can't Get You Out Of My Head

3. Gloria Gaynor - I Will Survive

4. Dexy's Midnight Runners - Come On Eileen

5. Madonna - Holiday

6. Deee-Lite - Groove Is In The Heart

7. S Club 7 - Don't Stop Movin'

8. Michael Jackson - Billie Jean

9. Robbie Williams - Rock DJ

10. Village People - YMCA.

DANSBAR: Kylie Minogue står for en av låtene du ikke får ut av hodet, og som nærmest tvinger deg på dansegulvet.