Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Kuso»

«Tidenes ekleste film» ble for mye for festivalpublikumet

Folk forlot kinosalen.

TIDENES EKLESTE FILMEN: Da filmen «Kuso» hadde premiere på filmfestivalen Sundance, måtte flere publikummere forlate kinosalen på grunn av de groteske scenene. Det skriver flere medier. Video: Youtube/ Flying Lotus Vis mer

(Dagbladet): Det er ikke altid så lett å være publikum på en verdens største filmfestivaler, i hvert fall om man skal tro flere rapporter fra filmfestivalen Sundance, skriver The Telegraph.

Forrige uke hadde filmen «Kuso», musiker Steven Ellison (Flying Lotus) debut på det store lerrettet under den anerkjente amerikanske filmfestivalen i Utah.

- Gikk tidlig i filmen

Filmen skapt overskrifter på grunn av dens ekstreme innhold, og på grunn av en noe blandet mottakelse blant festivalpublikumet.

- Det er mange grunner til at jeg er usikker på om jeg vil anbefale å se «Kuso», skriver anmelder i The Verge, Chris Plante, etter å ha sett filmen.

I anmeldelsen beskriver han hvordan publikum forlot salen etterhvert som mer og mer groteske bilder ble vist på lerretet.

- En stor del av publikum forlot visningen ganske tidlig da en kvinne dekket av byller kvalte en mann med en stropp helt til han dekket halve ansiktet hennes med sperm som lignet på mutert tegneserieslim, skriver Plante, i anmeldelsen med tittelen «Kuso is the grossest movie ever made».

Filmen er en samling av flere delvis tilknyttede kortfilmer, som skildrer livene til muterte menn, kvinner og barn i Los Angeles etter et jordskjelv.

- Men dette er ikke poenget med «Kuso». Skaperne av filmen er mer opptatt av én ting· å lage tidenes ekleste film, skriver Plante videre.

Regissør: - Hvem bryr seg?

Etter at flere medier, inkludert amerikanske Vulture, skrev om at folk hadde forlatt kinosalen, tok regissøren til Twitter.

- Det var bare 20 av totalt 400 som gikk. Det var ikke så dramatisk som de skal ha det til. Jeg prøvde å advare folk, skriver Flying Lotus på Twitter.

Andre Twitter-brukere støttet regissøren og sa at dette bare var oppspinn. Senere ble det klart for regissøren at det var under pressevisningen av filmen folk hadde fått nok av grusomhetene. Under den åpne visningen av filmen, hadde folk hatt litt mer utholdenhet.

- Publikum elsket det og ble. Det var pressen som dro. Hvem bryr seg?, skrev regissøren senere på Twitter.

Det er ikke første gang en spillefilm har fått folk til å forlate kinosalene på noen av verdens største filmfestivaler.

Senest i høst var kannibalfilmen «Raw» vanskelig å svelge for publikum på filmfestivalen i Toronto. Flere skal ha kastet opp under visningen.

BLIR UVEL: «Raw» handler om en veterinærstudent som går fra å være vegetarianer til å spise menneskekjøtt. Filmen er regissert av prisbelønte Julia Ducournau. Vi advarer mot sterke bilder. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media