- Tidenes groveste film

100 komikere velter seg i incest og dyresex.

(Dagbladet.no): Nærtagende personer bør holde seg unna når Robin Williams, Chris Rock og Whoopi Goldberg inntar kinolerretet med «The Aristocrats». I den allerede kulterklærte dokumentarfilmen forteller over hundre komikere sin versjon av den samme vitsen.

Og det ikke hvilken som helst vits. Den går under navnet «The Aristocrats», er utnevnt til tidenes morsomste og groveste grovis og er fortalt komikere imellom siden 1800-tallet.

Kinokjede nekter å vise filmen

- Det blir improvisasjon. Forskjellige skuespillere gjør Shakespeare, og jazzmusikere versjoner av samme sang. Hvorfor ikke la komikere gjøre det samme, sier Aristocrats-produsent Penn Jillette som kom på konseptet over en kaffekopp for fire år siden.

Vitsen har alltid samme intro og punchline. Mellompartiet er opp til komikerens lynne og dagsform. Som regel tar det av med de unevneligste handlinger mellom far, mor, datter, sønn og en hund.

Fredag var det premiere i Los Angeles og New York, mens filmen slippes over hele USA 12. august. En av de største kinokjedene har allerede nektet å vise grovhetene som varer i 86 minutter. Produsenten elsker den forutsigbare kontroversen.

Komikerne opptrer gratis

- Filmen har mer ømhet, kjærlighet og verdensfred enn noen Disney-film. Dette er virkelig en feelgood-film om incest, spøker Jillette overfor nyhetsbyrået AP.

Andre ser på filmen som en hyllest til ytringsfriheten. Komikerne var heller ikke vanskelige å be, og framfører grovisen i alle mulige settinger - på Hugh Hefner-fest, iført skrevløst Hitler-kostyme og så videre. Og ingen av komikerne tar seg betalt for å være med i filmen.

Foreløpige nettrapporter tyder på at mange har moret seg kostelig i kinosetet. Noen har allerede utropt «The Aristocrats» til tidenes morsomste film.

• Les mer om filmen og se kjendislista som deltar hos IMDB.com.

• Dette nettstedet er viet verdens groveste vits, og du finner usmakelighetene i en rekke versjoner.

<B>FILMMAKERNE: Her ser vi regissør Paul Provenza (venstre) og produsent Penn Jillette i en scene i "The Aristocrats".
<B>FORTELLER KLASSISK GROVIS: Robbin Williams er blant de mange komikerstjernene som improviserer over samme vits.