Tidenes kunstkupp?

Reidar Osen betalte 6000 kroner for maleriet som kan være verdt flere hundre millioner.

Bergenseren kjøpte et maleri på auksjon for 23 år siden. Nå viser det seg at bildet han har på stueveggen kan være verdt flere hundre millioner kroner.

Tidligere i år var en kunstekspert på besøk i Bergen for å kjøpe et Odd Nerdrum-maleri. Tilfeldigvis var han med opp i leiligheten til kunstsamler og gallerieier Reidar Osen. Der gjorde han store øyne da han så hva som hang på veggen, melder TV 2.

Maleriet, som ble kjøpt på auksjon i Bergen på begynnelsen av 1980-tallet, kan nemlig vise seg å være malt av den italienske renessansekunstneren Titian. Titian malte ofte to like malerier, såkalte replika. Det berømte maleriet «Flora» er det bare funnet én original av og det befinner seg i Firenze.

Malingsprøver er tatt, og denne uken fikk Osen de første svarene som viser at bildet er minst 400 år gammelt. Nå skal bildet granskes i USA for å finne ut om det virkelig er malt av Titian eller av andre på hans verksted.

(NTB)

MULIG MANGEMILLIONÆR: Gallerieier Reidar Osen er tilbudt flere hundre millioner kroner dersom det var Titian som svingte penselen på maleriet hans.