Tidenes langspiller

Trondheims plateryttere har samlet troppene og kvesset stiften på platespilleren. Lørdag er de klare for byens første dj-maraton.

Aldri før har noe liknende blitt arrangert i Trondheim, men nå vil byens platesnurrere vise krefter. Lørdagens dj-maraton har det klingende navnet «Trøndersk Muskel Visning», og blir den reneste abc-opplæring i klubbmusikk. 26 platesnurrere skal i løpet av femten timer lose deg gjennom alt fra jazz til tribal house og drum’n’bass.

Ildsjeler

- Egentlig står TMV for Trondheims Mekaniske Verksted, som lå her i området for lenge siden. Dermed kom vi på tittelen «Trøndersk Muskel Visning». Det passer bra, for alle som skal spille har en tilknytning til byen, enten de bor her eller de kommer herfra.

Mads Walldén er en av ildsjelene bak den nye platebutikken Diskant Records, og en av dem som nå har samlet nesten alle byens dj-er på ett brett. Og som Mad-S tar han selv en av etappene bak platespilleren.

- Planene har vi hatt lenge, men det var først nå vi klarte å få det til. Da skjedde det veldig fort , spillelisten var klar på en times tid. I tillegg var det mange som ville spille som vi ikke hadde plass til.

Femten timers program

Med platespilleren som stafettpinne skal byens dj-er avløse hverandre med en times mellomrom og med forskjellige musikkstiler. Kanskje noe for de som ønsker litt oversikt?

- Er du der i femten timer får du med deg et ganske bra utvalg i klubbmusikk, lover Walldén.

Det hele starter klokken tolv på formiddagen og varer til ut på natten. På dagen foregår settene utendørs, og Walldén lover grilling så ingen må gi seg av matmangel. Musikalsk kan du smake på en miks av jazz, reggae, chill-out, bossa-nova og electronica. Med dj-er som 3rd and the Mortal-musiker Finn Olav Holte, ferskisen Gisle Mork, Thomas Brodda som startet klubben på Dalí og tidligere Brighton-dj B-Key.

Klokka åtte trekker musikken innendørs, og tempoet øker. Da blir det varianter av hip hop, house, 70-talls disco og garage, med artister som Alien Breed- ræpperen Trepan, houseforkynnerne Heikki og Vinni og Blæsts egne dj-er Don Tomasso og Gruv.

- Vi har prøvd å legge det opp som en reise i musikk. Det bygger seg opp og eksloderer på slutten med ekte drum’n’bass. EmmTee og MC Torminator spiller hardest, tøffest og fortest. Jeg har hørt EmmTee spille ute en gang før og det var enormt.

Planer om plate

Diskant Records åpnet for knappe to måneder siden, og har klubbkvelder på Blæst en gang i måneden. Men TMV blir det bare denne ene gangen, hvis da ikke responsen tilsier noe annet. Men kvelden kan du sannsynligvis oppleve om igjen hjemme.

- Vi har tenkt å ta opp alt på minidisk, og kanskje produsere en plate etterpå. Selvfølgelig bare med utdrag da. Et femten timers album blir det ikke.

Les mer om Diskant Records på sidene til Blæst.