Tidenes beste: Thomas Giertsen og Ine F. Jansen (som spiller kona) i serien Helt Perfekt er tilbake, en serie som ifølge vår medarbeider er tidenes beste situasjonskomedie. Foto: TVNorge
Tidenes beste: Thomas Giertsen og Ine F. Jansen (som spiller kona) i serien Helt Perfekt er tilbake, en serie som ifølge vår medarbeider er tidenes beste situasjonskomedie. Foto: TVNorgeVis mer

Tidenes morsomste situasjonskomedie er Thomas Giertsens «Helt perfekt»

Men det er det finstemte samspillet med suverent skrevne og spilte «Ine» som vever alt sammen, skriver Jon Inge Faldalen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

I «Dyrebare dråper» (Sesong 2: Episode 9) sier indignerte «Ine» (Jansen) og utilpasse «Thomas» (Giertsen) - om fadder- og donorbarn - at det «handler om å løfte blikket lite grann opp fra sin egen navle». Men slike blikkløft skjer sjelden i den selvbeskuende serien, som startet sesong seks søndag. Og seriens jevnt høye nivå fortsetter i episoder som «Venner med barn», «Ines kamp», «Kaospiloten», «Sommerhuset», «Klabb og Babb», «Dannelsesreisen» og «Fødsel».

Som i standupkomikkens søken ned- og innover, spinner Thomas tvileren rødmende handlingstråder av aller fineste navlelo, om små og store i-landsproblemer for vestkantfolk i nedre overklasse: loppemarked vs. swinging, familiebil vs. Porsche, dårlig ånde, promping, motivatorkurs med hemmelig venn på arbeidsplassen, strekkmerker, flått i tissen, barnslig sjalusi, heder for ikke utført livredning, en douche av en doula.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn