Tidenes norske krimhelt

Norge bugner over av krimhelter, men hvem av dem er tidenes beste? Bli med på en avstemning blant 13 utvalgte politifolk, privatdetektiver og glade amatører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I ei uke framover kan du stemme over din favoritt blant Dagbladets utvalgte helter. SMS-tjenesten starter i dag klokka 13.00. Utvalgte helter spenner fra den klassiske politimannen Asbjørn Krag til Jo Nesbøs Harry Hole. En forutsetning har vært at dette er helter som går igjen i to eller flere bøker eller tv-episoder.

Utvalget tar sikte på å speile både forskjellige typer etterforskere og stilretninger i kriminallitteraturen.

Det var dessuten fristende å ta med tv-heltene Helmer & Sigurdson og barnedetektivene Pelle og Proffen. Kriminalmysteriet er en sjanger med fans i alle aldrer. Mange er flasket opp med Frøken Detektiv eller Hardy-guttene - Ingvar Ambjørnsen skapte et norsk alternativ.

Glemt og husket

Også seriehelter risikerer å gå inn i glemselen, som for eksempel Fredrik Villers Karl Monk, den første norske seriehelten, som framsto i 1897. Det samme gjelder for eksempel Alf B. Bryns Peter van Heeren, en gentleman av samme typen som Simon «Helgenen» Templar. Vi har også lagt vekten på etterforskere og unngår derfor den blonde kjempen og actionhelten Jonas Fjeld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer