Tidenes norske krimsatsing

Innspillingen av Varg Veum-filmen er i gang.

Varg Veums leilighet i Bergen begynner å få fasong, og skuespillerne som skal male fram Veum-universet mellom de sju fjell har startet sin kriminelle løpebane.

Innspillingen av den første Varg Veum-filmen er i full gang, og det er ingen vei tilbake for Trond Espen Seim, som skal spille den loslitte, men akk så kløktige privatetterforskeren.

Bjørn Floberg og Kathrine Fagerland, henholdsvis politietterforsker Jacob Hamre og jurist Anna Keilhau, blir også å se i alle de seks planlagte Veum-filmene som skal spilles inn i løpet av 14 måneder.

Resultatet skal bli to kinofilmer og fire TV-filmer. Regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen, som fikk sitt gjennombrudd med actionfilmen «Izzat» i fjor, skal iscenesette den første filmen. Han synes innspillingen de første ukene har gått strålende.

- Det er flott å jobbe med størrelser som Trond Espen Seim og Bjørn Floberg, som begge bringer profesjonalitet og erfaring med seg på settet. Og Kathrine Fagerland, som er fersk i filmsammenheng, har vært utrolig flink til å takle alt presset og utfordringene hun nå møter, framholder han til NTB.

Visuelt

Filmen kalles tidenes norske krimsatsing på film og TV. Får du prestasjonsangst av dette, Rolfsen?

- Ikke direkte prestasjonsangst, men jeg har høye ambisjoner. Det viktigste for meg er å lage en film jeg selv ville gått og sett, så jeg legger lista høyt. Vi kommer til å jobbe hardt med å nå våre mål.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I GANG: Trond Espen Seim skal spille privatetterforskeren Varg Veum i en ny film- og TV-serie basert på krimbøkene til Gunnar Staalesen (til venstre) Den første filmen skal regisseres av Ulrik Imtiaz Rolfsen (til høyre). Foto: SCANPIX
I GANG: Trond Espen Seim skal spille privatetterforskeren Varg Veum i en ny film- og TV-serie basert på krimbøkene til Gunnar Staalesen (til venstre) Den første filmen skal regisseres av Ulrik Imtiaz Rolfsen (til høyre). Foto: SCANPIX Vis mer

Rolfsen forteller at Varg Veum i filmformat blir en visuell affære som - dersom alt går etter planen - kommer til å treffe bredt.

Videre omtaler han filmen som en krimthriller, og sier det ikke blir en Poirot-historie, hvor man samles i biblioteket til slutt for å avsløre morderen.

- Fart, spenning, action og stunts er stikkord her. Det kan være fristende å stryke de dyre scenene, de med helikopter og full utrykning, men jeg vil ha det med. Som regissør er jeg opptatt av å skape god underholdning, at folk skal få noe igjen for at de bruker tid og penger på filmen.

- Hvor mye av Bergen kommer til å gjenspeile seg i filmen?

- Det er flotte locations her, så Bergen kommer naturlig nok til å synes i filmen. Men jeg planlegger ikke å lage en turistbrosjyre for byen, slår regissøren fast.

Moderne Veum

Rolfsen sier Gunnar Staalesen selv har erfaring med den ganske så utfordrende oppgaven det er å adoptere ei bok til et nytt format.

- Vi har et flott samarbeide med forfatteren, og han har vært på besøk på filmsettet. Men han er innforstått med at dette er en film, og lar oss gjøre vår greie.

Rolfsen sier det blir en moderne Varg Veum publikum får møte.

- Handlingen kommer til å utspille seg i 2007, ikke på 1980-tallet som skaper rammen for handlingen i boka «Bitre blomster» som filmen bygger på. Karakteren Varg Veum kommer til å være en moderne mann.

- Derrick har frakk og briller og Sherlock Holmes har sin hatt. Vil også Varg Veum få et kjennetegn?

- Det får dere vente med å se til filmen kommer, ler regissøren.(NTB)