Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Hvorfor Bannon Steve i kjerka?

Tidenes oppsetning av Les Misérables i Washington D.C.

Men hvem skal vi holde med? Noen på høyresiden som kan hjelpe en gammel stakkar?

GODE TIDER: Det er gode tider for folk som vil bedrive politisk satire med så mange spesielle og farlige mennesker i diverse viktige verv verden rundt. Bildet viser en feministisk aktivist fra Ukraina som forklarer hva hun mener om Trumps atomknapp-lek med Kim. Foto: NTB Scanpix
GODE TIDER: Det er gode tider for folk som vil bedrive politisk satire med så mange spesielle og farlige mennesker i diverse viktige verv verden rundt. Bildet viser en feministisk aktivist fra Ukraina som forklarer hva hun mener om Trumps atomknapp-lek med Kim. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

2018 startet jo så bra for mange, men selvsagt ikke for alle. Det skulle tatt seg ut. At Nord-Koreas usedvanlig lite folkevalgte president, Kim Jong-un, og den amerikanske presidenten, Donald Trump, – også han usedvanlig folkevalgt ved hjelp av familie, penger, utlandet og skumle venner – har lekt den farlige atomknappen-min-er-størst, er det grøssende å være tidsvitner til. De av oss som er for gamle til det meste, men også modne nok til å huske et par scener fra filmen «Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb» må virkelig gni oss både i ører og øyne over det som skjer.

Og, det blir ikke bedre av– eller kanskje det blir nettopp det på sikt – at vi nå er usikre på hvem vi skal holde med, stole på og ha størst tiltro til. Ikke av Kim Jong-ond eller The Donald, men i basketaket av en tittelkampen mellom Steve «Kvitebjørn» Bannon og Donald «Yellow River» Trump.

Trumps tidligere nære medarbeider Bannon anklager nemlig sønnen til Trump for forræderi. Presidenten er rasende og svarer fra hofta:

«Da Bannon mistet jobben i Det hvite hus i august, mistet han ikke bare jobben. Han mistet også forstanden.»

Bakgrunnen for utbruddene, fra de en gang så nære allierte fra valgkampens siste måneder og de første sju i Det hvite galehus, kommer etter at avisa The Guardian har lekket uttalelser fra Bannon fra boka «Fire and Fury: Inside the Trump White House».

Denne er skrevet av den amerikanske forfatteren og kommentatoren Michael Wolff der blant annet Bannon mener Trumps sønn og svigersønn begikk forræderi. Så vi spør rett og slett: Kan vi stole på Bannon den særs reaksjonære eller en av vestens farligste menn? Ja, hvem skal vi holde med? Kan noen der ute hjelpe oss? Bill. Merk: Seriøst.

Hva med deg, Carl I. Hagen eller Tybring-Gjedde eller Facebook Høyre eller Lysglimt eller andre kjenner av amerikansk høyreside? Hjelp meg! Og, vi spør sikkert på vegne av mange andre også som trenger en guide til det som nå utfolder seg som en virkelighetens oppsetning av Les Misérables.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!