Tidenes punk

The Clash er kåret til tidenes punkband.

Det er leserne av det engelske musikkmagasinet NME (New Musical Express) som har kåret bandet til tidenes beste. Forhåndsfavorittene Sex Pistols måtte nøye seg med andreplassen.

Rundt 30 prosent av leserne mente The Clash er det beste punkbandet noen sinne, mens 23 prosent stemte på Sex Pistols. The Ramones på tredjeplass fikk 15 prosent av stemmene.

The Clash debuterte på londonscenen i august 1976, og i desember samme år turnerer bandet sammen med Sex Pistols under deres «Anarchy In The UK»-turné.

Plutselig smalt det og bandet var et av de heteste punkbandene fra 1977 til 1982. Nå er de mest kjent for låta «London Calling» og bildet som har blitt kåret til verdens beste rockebilde. Men musikken er tydeligvis ikke glemt, og bandet har fått en rekke tilbud om å gjøre comeback.

- Det er ikke likt The Clash å gjøre noe sånt. Det er ikke riktig å komme sammen igjen bare fordi en riking vil gi oss to millioner pund. Da måtte vi ha noe nytt å komme med, og det har vi ikke, sa frontmann Joe Strummer til Dagbladet for et år siden.

PS! Bandet som kom på 9. plass, Television, spiller fredag 28. juni på Roskilde.

Dette bildet var så bra at det havnet på platecoveret til «London Calling», og seninere ble kåret til tidenes beste rockebilde. Nå er bandet kåret til tidenes punkband.