Tidenes TV-stjerne

Homer Simpson slo Dr. Niles Crane med god margin da tidenes tv-stjerne ble kåret. Hvem er din favoritt?

Homer Simpson, ektemann og trebarnsfar i tegneserien «Simpsons» gikk seirende ut av den britiske Channel 4s avstemning som kåret tidenes tv-stjerne. Det var seerne selv som stemte på sin favoritt i et fire timers langt show.

«Simpsons» foregår i den fiktive byen Springfield et sted i USA. Der bor Homer med kona Marge og barna Lisa, Bart og Maggie. Sønnen Bart er fortsatt 10 år, selv om serien har gått i 12 år. Familien skal bli til film, og Bart skal da visstnok bli tenåring og få sin seksuelle debut, men først når «Simpsons» slutter å gå på TV.

Homer slo minneverdige karakterer som Miss Piggy fra Muppet Show, detektiv Inspector Morse og Ali G skriver BBC Online.

Komi-stjerner populære

Basil Fawlty kom på andre plass. Fawlty er hotelldirektør på «Fawlty Towers», eller «Hotell i særklasse» som serien het på norsk. John Cleese sto bak figuren. Det ble bare spilt inn 12 episoder av komedien, som var en stor sukess også i Norge.

«Sorte orm» eller «Blackadder», Rowan Atkinsons hysterisk morsomme figur fikk tredjeplassen, også denne serien gikk bra på norsk tv for noen år siden.

Selvgode briter

Listen er preget av at det er britene selv som står bak avstemningen, selv om de ikke fikk vinneren. Kun to ikke-britiske stjerner har sneket seg inn på topp ti.

Det paraniode, amerikanske hypokondret med snobbete engelsk aksent, Dr. Niles Crane fra «Frasier» kom på 10. plass, til tross for at hans forhold til Daphne i serien nå får skylda for lavere seertall. Hans bror Dr. Frasier Crane som er hovedrolleinnehaveren i serien kom ikke inn blant de 100 beste.

Såpestjerner i toppen

Også såpestjernene kom inn på lista. Benny fra «Crossroads» kom inn på 93. plass. Avdøde Kim Tate i «Emmerdale» kom inn som nummer 82. Den, Angie og Dot Cotton fra «EastEnders» og Jack Duckworth fra «Coronation Street» er også med på lista.

Hvem er din favoritt-stjerne fra tv-skjermen? Noen fra Hotell Cæsar, eller Big Brother eller liker du kanskje best utenlandske storheter som Jerry Seinfeld eller Oprah? Bli med og bestem hvem som fortjener tittelen tidenes tv-stjerne. Si din mening

BASIL FAWLTY: Hotellsjef som sliter med å drive hotellet på en ordentlig måte i «Hotell i særklasse».