Tidenes yngste

TRONDHEIM (Dagbladet): Han fikk strålende kritikker for rollen som Tom i «Glassmenasjeriet», 26 år gamle Kåre Conradi, men er han voksen nok til å hamle opp med Hamlet?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Når Shakespeares berømte skuespill får premiere på Trøndelag Teater i morgen, blir Conradi den yngste Hamlet som noen gang har stått på en norsk teaterscene.

Så spørs det om det blir hans være eller ikke være - for det er vel fortsatt spørsmålet?

- Dette har aldri vært noen drømmerolle for meg, sier den unge, meget lovende skuespilleren. «Nei» var det første han tenkte da han ble spurt om å ta den krevende rollen.

- Jeg var helt sikker på at jeg skulle si nei, men så må en ikke være redd for å ta utfordringer heller, og jeg tenkte at det må vel være en grunn til at Hamlet er ung, sier Conradi.

Mesterbrev

Teatersjef Ola B. Johannessen beskriver skuespillet «Hamlet» som et mesterbrev for teaterfolk, og hovedrollen er spesielt krevende fordi det trengs både ungdom og erfaring. - Et teater skal ikke sette opp «Hamlet» bare for å gjøre det. Man må ha en Hamlet i ensemblet, og det har Trøndelag Teater i Kåre Conradi, sier instruktør Svein Sturla Hungnes.

Han har prøvd å gi stykket et mer moderne preg, med et tempo og en dramaturgi tett opp mot filmens fortellermåte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer