Tidenes yngste

TRONDHEIM (Dagbladet): Han fikk strålende kritikker for rollen som Tom i «Glassmenasjeriet», 26 år gamle Kåre Conradi, men er han voksen nok til å hamle opp med Hamlet?

Når Shakespeares berømte skuespill får premiere på Trøndelag Teater i morgen, blir Conradi den yngste Hamlet som noen gang har stått på en norsk teaterscene.

Så spørs det om det blir hans være eller ikke være - for det er vel fortsatt spørsmålet?

- Dette har aldri vært noen drømmerolle for meg, sier den unge, meget lovende skuespilleren.
«Nei» var det første han tenkte da han ble spurt om å ta den krevende rollen.

- Jeg var helt sikker på at jeg skulle si nei, men så må en ikke være redd for å ta utfordringer heller, og jeg tenkte at det må vel være en grunn til at Hamlet er ung, sier Conradi.

Mesterbrev

Teatersjef Ola B. Johannessen beskriver skuespillet «Hamlet» som et mesterbrev for teaterfolk, og hovedrollen er spesielt krevende fordi det trengs både ungdom og erfaring.
- Et teater skal ikke sette opp «Hamlet» bare for å gjøre det. Man må ha en Hamlet i ensemblet, og det har Trøndelag Teater i Kåre Conradi, sier instruktør Svein Sturla Hungnes.

Han har prøvd å gi stykket et mer moderne preg, med et tempo og en dramaturgi tett opp mot filmens fortellermåte.

- Jeg kjenner igjen mye av meg selv i Hamlet. Min oppvekst var trygg, slik den også er det for Hamlet, før det plutselig rakner, sier Conradi.

- Føler du deg voksen nok for rollen?

- Det spør jeg meg selv om hele tida. Svaret veksler, men jeg har fått veldig fin støtte i instruktør Svein Sturla Hungnes. Det har vært en utrolig interessant arbeidsperiode, sier 26-åringen.

Til England

Han føler seg ikke mer utlært enn at han etter Hamlet-rollen, drar til England for å ta et års etterutdanning på en teaterskole i London.

Først fra november 1999 er han tilbake i Norge igjen, for å jobbe på Torshovteatret.
Det er 18 år siden «Hamlet» ble spilt på Trøndelag Teater. Den gang som nå heter scenografen John Kristian Alsaker. I rollene som kong Claudius og dronning Gertrude møter vi Paul Ottar Haga og Hildegunn Eggen, mens Elisabeth Matheson spiller Ofelia.