Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tidens sikkerhetsoppbud foran Emmy-festen

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Tv-stjernene Kelsey Grammer, Robert Downey Jr, Martin Sheen og tv-serien «Presidenten» er ventet å få Emmy-statue i natt. Det blir tidenes sikkerhetsoppbud rundt årets Emmy-utdeling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Generelt er sikkerhetstiltakene i Hollywood svært strenge, men den 53. utdelingen av den prestisjefylte Emmy-statuen vil overgå det meste. Showet blir sett på som det heteste potensielle målet for terrorister i USA denne helga, og arrangørene har hyret inn ekstra sikkerhetsvakter og politi.

Patriotisk show

Selve showet vil foregå i en neddempet ramme som en hyllest og respekt for de rammede av terrorhandlingenme. Komikeren Ellen DeGeneres skal lede showet fra det nærmest intime Shubert teateret i Los Angeles, som tar bare 1800 mennesker, og ut til millioner av tv-seere.

Det er ventet at showet starter med USAs nye nasjonalsang «America the Beautiful» og avsluttes med «You'll Never Walk Alone». Det øvrige programmet er strengt hemmelig, - og «blir opptil prisutdelerne og -vinnerne», uttaler produsent Gary Smith. Han er overbevist om at det blir et verdig show.

En av de sentrale tv-personlighetene i Hollywood, «Frasier»-produsenten David Angell, var for øvrig i et av flyene som ble kapret og styrtet inn i et av World Trade Center-skyskraperne.

Tøff konkurranse

Konkurransen er knivskarp i de i alt 17 kategoriene, men de siste hete tipsene går ut på at

  • Kelsey Grammer får prisen for beste komiker i serien «Frasier»,
  • Martin Sheen får prisen beste mannlige skuespiller for serien «Presidenten», som heter «The West Wing» i USA, i tøff konkurranse med Rob Lowe fra samme serie og James Gandolfini i «The Sopranos»,
  • Lorraine Bracco får prisen for beste skuespiller, for sin rolle i populære «The Sopranos», mens
  • den skandalebefengte Robert Downey Jr. får Emmy-heder for beste birolle for sin innsats i Ally McBeal.
  • The West Wing, eller «Presidenten» som den heter på norsk, er ventet å få prisen for beste tv-drama.

Emmy-utdelingen skulle egentlig gå den 16. september, men ble utsatt på grunn av terrorangrepene mot USA. Søndag 7. oktober forsøkte arrangørene på nytt, men da startet USA å bombe Afghanistan, og prisutdelingen ble på nytt utsatt. I natt norsk tid forsøker arrangørene igjen.

FÅR EMMY?: Robert Downey Jr. har fått mer oppmerksomhet om sine personlige dop-problemer enn sin rolle i Ally McBeal.

FÅR EMMY?: Kelsey Grammer i Frasier ligger godt an å få Emmy-statue for beste komiker for sin rolle i «Frasier». Produsent David Angell, som arbeidet for serien i årevis, var med i et av flyene som styrtet inn i World Trade Center den 11. september.

MÅ RYDDE HYLLA: Martin Sheen og «Presidenten», som serien heter på norsk, er blant nattas store favoritter til å ta med seg et par Emmy-statuer. Årets Emmy-utdeling blir for øvrig avviklet med svært skjerpede sikkerhetstiltak.

Hele Norges coronakart