Anmeldelse: Gunnar Kopperud, Vi som elsket Afrika

Tidligere Afrika-reporter tar et oppgjør med kontinentet han en gang elsket

Et afrikansk livstestament.

FLYKTNINGER: Som frilansjournalist har Gunnar Kopperud dekket kriser og hendelser over hele det afrikanske kontinentet over flere tiår. Rwanda er et av landene han har besøkt. Bildet viser tømmingen av en flyktningeleir i Zaire i 1996. Foto: Geir Bølstad
FLYKTNINGER: Som frilansjournalist har Gunnar Kopperud dekket kriser og hendelser over hele det afrikanske kontinentet over flere tiår. Rwanda er et av landene han har besøkt. Bildet viser tømmingen av en flyktningeleir i Zaire i 1996. Foto: Geir Bølstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jeg leste alltid Dagblad-frilanser Gunnar Kopperuds Afrika-reportasjer med stor interesse. Kopperud reiste til steder andre ikke dro, og i motsetning til de fleste vendte han ofte tilbake dit. Han framsto som uredd, men var ingen brautende verdensreporter. Men han hadde det kritiske blikket som skulle til i en slik jobb. Og han elsket Afrika.

En ærlig beretning

Nå har Kopperud skrevet sitt afrikanske livstestament. Essayet «Vi som elsket Afrika» er en personlig og ærlig beretning, full av øyenvitneskildringer, dramatikk, analyser, ettertanke, kritiske betraktninger og – innimellom – berettiget sinne og en liten dæsj humor.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer