Førpremiere på Utøya-filmen:

Tidligere AUF-leder: - Skulle helst sett at de ventet med den

Tidligere AUF-leder Eskil Pedersen hadde helst sett at filmskaperne hadde ventet med å lage film om 22. juli. Han ser likevel verdien av at filmene kommer.

USIKKER: Tidligere AUF-leder Eskil Pedersen var på Utøya 22. juli 2011. Han har lenge vært usikker på om han skulle se Eirik Poppes filmatisering av hendelsen, men i dag dukket han opp på premieren likevel. Video: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Utøya 22. juli» hadde verdenspremiere i hovedkonkurransen under den internasjonale filmfestivalen i Berlin i februar. Fredag 9. mars er det tid for ordinær kinopremiere her hjemme, men lørdag får flere spesielt inviterte se filmen på en førpremiere på Klingenberg kino i Oslo.

Blant disse er Ap-leder Jonas Gahr Støre, som sier til NTB at han går inn i kinosalen med svært blandede følelser.

- Filmen er laget av en norsk filmskaper jeg har stor respekt for, og som jeg er sikker på at har løst dette med respekt og ærlighet overfor det ufattelige dramaet den handler om, sier Støre, som legger til at han er relativt sikker på at det kommer til å bli tøft å se filmen.

- Jeg er ganske bevisst på at det å se denne filmen ikke vil komme i nærheten av hva det vil si å ha vært på Utøya. Samtidig er dette en så sterk fortelling at jeg kjenner meg selv godt nok til å vite at dette blir tøft. Men det er viktig å se den, så får vi dele oppfatningen om hva den gjorde med oss etterpå, sier Støre.

For tidlig?

Ap-lederen tar ikke stilling til hvorvidt det er for tidlig å lage en slik film, men sier han er glad for at det ble Erik Poppe som laget den første.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer