KRITISK:  Thomas Seltzer er sterkt kritisk til sin tidligere bandkollega Hans-Erik Dyvik Husby. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KRITISK: Thomas Seltzer er sterkt kritisk til sin tidligere bandkollega Hans-Erik Dyvik Husby. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Tidligere band-kollega Thomas Seltzer anklager Hank for kynisk spill

Hevder Hank er lovet Hollywood-karriere av Scientologkirken.

(Dagbladet): - For scientologene er Hank gull verdt. Hans kjendisstatus utnyttes for å trekke folk til møter, der jeg selv har hørt ham oppfordre folk til å donere penger til et nytt scientologisenter i Oslo, sier den tidligere scientologen Geir Isene, som nådde opp til det øverste spirituelle nivået i scientologi før han brøt med kirken.

- I tillegg skaffer han scientologene verdifull PR. Boka «Hank» framstår som det rene salgsskriftet for scientologikirken, sier Isene til Dagbladet.

- Tom Cruise Geir Isene forlot i 2009 scientologikirken etter 25 års medlemskap og en status som en av verdens høyest skolerte i scientologi-læren. Da tok han et offentlig oppgjør med en organisasjonen han opplever at lyver, trakasserer og undertrykker sine medlemmer.

Nordmannen holder fortsatt kontakt både med avhoppere og scientologer som i hemmelighet vurderer å forlate miljøet.

Disse kildene opplyser til Dagbladet, under løfte om anonymitet, at Hans-Erik Dyvik Husby oppfattes som en viktig brikke for kirkens ekspansjon i Europa, og at han, med sin stjernestatus blant tusener av Turboneger-fans verden over, ses på som et europeisk motsvar til Tom Cruise, som mer enn noen annen har blitt scientologikirkens ansikt utad i USA.

- Internt blir Dyvik Husby hyllet for å generere flere positive avisartikler om scientologi enn det Cruise gjør, sier Geir Isene.

Karriere Ifølge Dyvik Husbys tidligere bandkollega i Turboneger, Thomas Seltzer, har vokalisten fortalt bandet at han er lovet en Hollywood-karriere av scientologene.

SCIENTOLOG:  Den tidligere Turboneger-vokalisten Hans-Erik «Hank von Helvete» Dyvik Husby ble scientolog etter å ha vært på narkotikaavvenning hos Narconon i 2009. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SCIENTOLOG: Den tidligere Turboneger-vokalisten Hans-Erik «Hank von Helvete» Dyvik Husby ble scientolog etter å ha vært på narkotikaavvenning hos Narconon i 2009. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Det er et kynisk spill. På en av de siste Turboneger-turneene sa han til oss at de har lagt opp en karriere for han og familien i Hollywood på scientologiens «Celebrity Centre» i Los Angeles og skoleplass på privatskolen der barna til Will Smith går, sier Seltzer.

Scientologenes kjendissentre er ifølge Geir Isene luksuriøst utstyrte menighetshus der det er lagt opp til at kirkens mest profilerte medlemmer kan studere scientologiske skrifter og omgås i fred. Her er det også mulig å bygge nettverk i filmbransjen.

- For mange har dette vært en inngangsportal til en karriere i Hollywood. Det er ikke utenkelig at Dyvik Husby kan ha blitt forespeilet en jobb i Los Angeles, slike løfter sitter løst blant medlemmene i scientologikirka, sier han.

VIP-behandling I den ferske boka «Hank» beskriver Håvard Rem hvordan han er med når Husby og kona mottas som et VIP-følge i menigheten i Oslo, der de andre møtedeltakerne plasseres langs benkeradene mens rockeren plasseres i en egen sofa og blir servert frukt og kaffe.

I to år hadde Husby dessuten millionærarvingen og scientologen Trygve Haug som manager, sjåfør og livvakt.

Husby og kona bodde i en periode i Haugs luksusvilla på Konglungen, det eksklusive boligområdet ved fjordkanten i Asker, som teller Kjell Inge Røkke blant sine innbyggere.

Kritisk til kampanje Seltzer er også kritisk til Dyvik Husbys kampanje mot psykiatrien gjennom organisasjonen CCHR, som er stiftet av scientologer.

Sammen med sin tidligere manager og livvakt, scientologen Trygve Haug, har Dyvik Husby flere ganger stått fram i pressen med sin motstand mot psykiatrien og farmasiindustrien, som er en av scientologikirkas kjente fanesaker.

De to har sendt tusenvis av skolerektorer informasjonsmateriell som kunnskapsminister Kristin Halvorsen har kalt overflatisk og useriøst.

Han og Trygve Haug vakte også oppsikt da de oppsøkte Blakstad sykehus i Asker i en bil med skriften «stopp psykiatri fra å drepe barn».

- Hans-Erik forteller deprimerte tenåringer at de kommer til å bli drept av psykiatere, og hinter til at de skal oppsøke scientologi i stedet, sier Seltzer.

- Er dette en hevn over vokalisten som sluttet i bandet?

- Absolutt ikke. Vi har fått et bedre band enn noensinne og er inspirerte og har det moro for første gang på veldig mange år. Men vi har sett og hørt så mye fra ham som ikke stemmer med den iscenesettelsen av seg selv, som han driver med offentlig, sier Seltzer.

KAMPANJE: I 2009 oppsøkte Hans-Erik Dyvik Husby og Trygve Haug Blakstad psykiatriske sykehus med en bil påført teksten «Stopp psykiatrien fra å ta livet av barn».

Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
KAMPANJE: I 2009 oppsøkte Hans-Erik Dyvik Husby og Trygve Haug Blakstad psykiatriske sykehus med en bil påført teksten «Stopp psykiatrien fra å ta livet av barn». Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer