Tidligere DN-journalist klager flere medier inn for PFU

Mina Ghabel Lunde, tidligere journalist i Dagens Næringsliv, har klaget en rekke medier inn for Pressens Faglige Utvalg.

Medier24, VG, NRK, TV 2, Morgenbladet, hegnar.no, Dagbladet, P4, Bergens Tidende og NTB er innklaget til Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Klagene kommer etter avsløringen om at hun bidro til en anonym Twitter-konto hvor det blant annet ble fremsatt kraftig kritikk av kolleger i pressen.

– Jeg bekrefter at jeg har klaget inn en rekke medier for PFU. I det ligger det åpenbare at jeg mener at de innklagede mediene har begått en rekke brudd på Vær varsom-plakaten, skriver Mina Ghabel Lunde i en epost til NTB.

Omfattende

I en omfattende klage på 44 sider tar hun grundig for seg de overtrampene hun mener er begått i forbindelse med dekningen av saken.

Spesielt gjelder det forholdet om at hun ikke sto bak kontoen @fruhjorth alene.

«Siden jeg er den eneste av oss som allerede skulle slutte i jobben, mente flere at deres innrømmelser ville vise en «too little, too late»-solidaritet, samt muligens koste dem jobben. Nå står jeg alene med alle beskyldningene og antas av svært mange å stå bak budskap jeg ikke har stått bak», skriver hun blant annet i PFU-klagen.

Hun mener det «ville være en langt større karakterbrist for meg å sladre på noen jeg har gitt et løfte til, enn å bli mistrodd når jeg sa at jeg ikke var alene.»

– Ikke enig

Det var nettavisen Medier24 som først meldte om Twitter-kontoen. Journalist og ansvarlig redaktør Gard Lehne Borch Michalsen sier til NTB at han tar PFU-klagen til etterretning.

– Jeg har lest den og skal komme tilbake til PFU med et fyldig tilsvar. Jeg vil ikke forhåndsprosedere saken i mediene, men er nok ikke enig i alle hennes beskrivelser, og på noen områder har vi nok litt forskjellig virkelighetsoppfatning, sier han.

(NTB)