Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tidligere Motorpsycho-trommis: - Var møkka lei

Åpner seg i ny bok om bandets historie.

NY BOK OM MOTORPSYCHO: Håkon Gebhardt, til høyre, forlot bandet i 2005. I en kommende bok om bandet, skrevet av 15 gjesteforfattere, åpner han seg om tida etterpå. Foto: Jeanette Landfald/Dagbladet, Falck Forlag
NY BOK OM MOTORPSYCHO: Håkon Gebhardt, til høyre, forlot bandet i 2005. I en kommende bok om bandet, skrevet av 15 gjesteforfattere, åpner han seg om tida etterpå. Foto: Jeanette Landfald/Dagbladet, Falck Forlag Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Motorpsycho er et prisbelønt rockeband som starta opp i Trondheim i 1989. De har i løp av sin lange karriere beveget seg inn i sjangre som jazz og punk, som har resultert i blant annet tre Spellemannspriser.

Håkon Gebhardt var trommis i bandet, men ga seg for ti år sida.

Nå skriver han ærlig om tida etter exiten. Spesielt går han inn på hvordan det var å høre gjennom bandets første utgivelse etter at han forsvant.

- Stoppa etter to låter Det er i boka «Moterpsycho: Supersonic scientist» at Gebhardt forteller om hvordan årene etter Motorpsycho var. I boka har 15 forfattere skrevet historien om bandet i essayform, i forbindelse med lanseringen av bandets første samleplate.

Da albumet «Black Hole / Black Canvas» kom ut I 2006, hadde Gebhardt akkurat gitt seg I bandet. Han orka så vidt å putte cd-en i spilleren.

- Jeg stoppa vel etter to låter. Det ble litt overdose for meg akkurat der og da, og jeg var lei bandets lyd og estetikk. Jeg savna å spille låter som kun varte i to minutter, noe Motorpsychos ikke gjør. Jeg var møkka lei, forteller han.

Det skulle ta ti år før han hørte på albumet igjen, etter spørsmål fra Christer Falck.

- Elsker utfordringer Gebhardt forstod ikke hvordan han skulle reagere da han plutselig fikk spørsmål fra Falck om han ikke kunne skrive om hvordan tida etter Motorpsycho hadde vært.

- Jeg var i utgangspunktet negativ, men så tenkte jeg: Søren heller, dette var jo egentlig en artig tanke. Jeg elsker utfordringer, og det var en spennende prosess å analysere mine egne følelser rundt dette, forteller Gebhardt.

Da han hørte på albumet en gang til, ti år seinere, fikk han en annen opplevelse.

- Nå satt jeg plutselig helt på utsiden, og kunne høre alt på en ny måte. Jeg så liksom innspillinga for meg, og oppdaget at noen av sangene hadde gode tekster og fine temaer.

Savner ikke bandet Han ga ikke opp musikk da han sa adjø, men savner ikke bandet.

- Jeg fikk levd ut alle guttedrømmene, og har siden satsa på ting jeg heller ville jobbe med.

Det er Falck Forlag som gir ut boka. Det er ikke første gang Christer Falck utgir Motorpsycho-bøker, og sist resulterte det i fem øyne på terningen fra Dagbladets anmelder.

- Bandet synes dette var en kul idé. De ville ha oppslutning av nye fans, samtidig som de får velge det beste fra sin egen katalog til samleplata. I boka er 15 historier eksemplifisert via 15 låter, hvor forfatterne går inn på temaer som fans, historikk og samlemani, forteller Falck.

Som sist bok er også denne et produkt av «crowdfunding», eller folkefinansiering. Førsteopplaget er limited edition, og består av 1000 bøker. Halvparten skal selges på nett, mens de resterende blir solgt på Rockheim.

BEGRENSET OPPLAG: Kunstner og musiker Kim Hiorthøy har designet omlaget til bokas førsteopplag. Foto: Falck Forlag
BEGRENSET OPPLAG: Kunstner og musiker Kim Hiorthøy har designet omlaget til bokas førsteopplag. Foto: Falck Forlag Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!