DAB

Tidligere NRK-frilanser politianmelder Thor Gjermund Eriksen for DAB-innføring

- Kan bli folksomt i fengslet dersom vi blir dømt.

STIKKER UTENLANDS: NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen tar anmeldelsen med godt humør. - Likevel, kanskje best å rømme landet, sier han og ler. Foto: Frank Karlsen
STIKKER UTENLANDS: NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen tar anmeldelsen med godt humør. - Likevel, kanskje best å rømme landet, sier han og ler. Foto: Frank Karlsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka leverte tidligere NRK-frilans Sigmund Hov Moen fra Oslo en detaljert anmeldelse på flere punkter mot prosjektgruppa som står for innføringen av Digital Audio Broadcasting i Norge, ved NRK-kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. DAB-innføringen er et nasjonalt overgrep, mener han.

Siste krampetrekninger

Sigmund Hov Moen er en av svært mange nordmenn som føler seg DAB-overkjørt av Thor Gjermund Eriksen og statskanalen, som klarte å få politikerne til legge ned FM og innføre et nytt digital radioskifte.

- Anmeldelsen inneholder mange graverende punkter, sier Moen.

- Jeg har lenge kjempet mot DAB, men innser at slaget er tapt. Dette er mitt siste forsøk på å få sagt noe om denne galskapen. Jeg var selv personlig til stede og leverte anmeldelsen ved Grønland politistasjon, sier han til Dagbladet.

Mangler teknologisk innsikt

Anmeldelsen omfatter åtte punkter, som han mener hver for seg - i anstendighetens navn - bør kvalifisere til domfellelse. Moen, som er glad i tur og mark, mener at dekning er viktigere enn lydkvalitet.

- DAB-innføringen er også oppfordring til massiv miljøkriminalitet, sier han:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer