SLUTTER: Flere tidligere ansatte i Se og Hør velger nå å slutte i sine nåværende stillinger. MMSfoto: Ole Sylte / Dagbladet
SLUTTER: Flere tidligere ansatte i Se og Hør velger nå å slutte i sine nåværende stillinger. MMSfoto: Ole Sylte / DagbladetVis mer

Tidligere Se og Hør-ansatte sier opp sine nåværende stillinger

Skandalen øker i omfang.

(Dagbladet): Danske Se og Hørs tidligere nyhetssjef, Lise Bondesen, sa i går opp sin stilling som kjendisleder i tabloidavisa Ekstrabladet.

Årsaken skal være at Bondesen ikke ønsket at Ekstrabladet skulle bli dratt inn i skandalen Se og Hør-skandalen som har rullet opp i media.

- Oppsigelsen skjer naturligvis på bakgrunn av Se og Hør-skandalen, som i utgangspunktet ikke har noe med oss å gjøre. Men, det at hun er ansatt her gjør at vi indirekte blir dratt inn i konflikten, og Lise ønsker ikke å utsette sine kollegaer og Ekstrabladet for noen som helt mistanke i en sak som ikke har noe med oss å gjøre, skriver sjefredaktør Poul Madsen i en mail til Ekstrabladets medarbeidere, ifølge avisa BT.

Flere som slutter Lise Bondesen er imidlertid ikke den eneste som har gått fra sin nåværende arbeidsplass i etterkant av skandalen.

Også tidligere sjefredaktør i Se og Hør, Henrik Qvortrup, har valgt å slutte i sin stilling som politisk kommentator hos TV 2.

Den danske avisa melder også at sju medarbeidere hos Se og Hør, inkludert nåværende redaksjonssjef Kim Bretov, ble sendt hjem på onsdagen.

Også en redaksjonssjef og medarbeider hos Billed-Bladet, begge med en fortid i Se og Hør, er sendt hjem fra arbeidsplassen.

Dagens Se og Hør-redaktør Niels Pinborg har på sin side slått fast at han ikke er kjent med at noen form for overvåking har skjedd. Han sier også at han ikke står inne for slike arbeidsmetoder, og at overvåking av kredittkortopplysninger ikke kommer til å finne sted under hans ledelse.

- Innvadering av privatlivet Det var boka «Livet, det forbandede», skrevet av den danske eks-Se og Hør-journalisten Ken B. Rasmussen, som satte det hele i gang tidligere denne uka. Han skriver om det danske ukebladets metoder når det gjelder kildebruk og betaling, i perioden 2008 til 2012.

Journalister i ukebladet skal med sjefredaktørens godkjenning ha betalt IT-eksperter for å overvåke kredittkortaktiviteten til en rekke kjendiser.

En av dem skal ha vært den norske artisten Lene Nystrøm, meldte den danske avisa BT fredag.

Dagbladet har vært i kontakt med Lene Nystrøms manager Ole Fr. Jonsbråten, som kommenterer følgende på vegne av managementet og Nystrøm:

- Det som nå har fremkommet er en kraftig innvadering av folks privatliv, vi vil vurdere å ta saken videre etter vi har fått vår advokat til å se nærmere på dette.

Nystrøms advokat John Christian Elden sier til Dagbladet at de vil ta stilling til et eventuelt søksmål når alt av nødvendig fakta er lagt på bordet. Flere av de andre navngitte kjendisene, som ifølge BT ble overvåket, politianmelder ukebladet.

Dagbladet er for øvrig eid av Aller Media, samme konsern som eier Se og Hør i Danmark.