Innovasjon Norge

Tidslinja: Dette visste Røe Isaksen

Næringsministeren trekker fram to hovedpunkter der han har sviktet i Innovasjon Norge-saken.

ØVERSTE SJEF: Som næringsminister er Torbjørn Røe Isaksen (H) øverste sjef for Innovasjon Norge, som står bak den kontroversielle Sommarøya-kampanjen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ØVERSTE SJEF: Som næringsminister er Torbjørn Røe Isaksen (H) øverste sjef for Innovasjon Norge, som står bak den kontroversielle Sommarøya-kampanjen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg synes dette er en morsom måte å vise at Sommarøy ønsker å være et sted hvor man gir slipp på den vanlige hverdagsrytmen. Men ingen kommuner i Norge kan melde seg helt ut av vanlig tidsbruk, sier Torbjørn Røe Isaksen i ukas utgave av Aftenposten Junior.

Nå unnskylder han seg.

Hovedoppslaget er en sak om det «klokkefri livet» til beboerne på Sommarøy i Troms.

Historien om det nytenkende øysamfunnet gikk sin seiersgang i medier verden over, og ble snappet opp av alle fra Dagbladet og Aftenposten Junior, til CNN og New York Times.

Denne uka viste det seg at drømmen om en «tidsfri sone» slett ikke var et innbyggerinitiativ, slik det opprinnelig framsto, men en PR-kampanje kokt opp av Innovasjon Norge for å skape blest rundt reiseliv i Nord-Norge.

Da Røe Isaksen 20. juni svarte på Aftenposten Juniors to spørsmål per e-post, visste han at det var Innovasjon Norge som sto bak. Det visste ikke avisa.

Sa ingenting

- Artikkelen i Aftenposten Junior handler mest om hvordan nordnorske barn lever om sommeren, at de ofte er ute og leker om kvelden når det er lyst, og at de på den måten ser mindre på klokka enn vanlig, sier redaktør Mari Midtstigen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer