Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tidsriktig fra København

Anonymt fra dansk krimstjerne

BOK: Mens den rene bølgen av kvinnelige krimforfattere har skylt over Norge og Sverige, har tilveksten i Danmark vært nærmest lik null. Men det var før Sara Blædel, som mest av alt minner om en blanding av Anne Holt og Liza Marklund.

Salgspotensial

Et stort salgspotensial, med andre ord. med et lite markedsføringspuff vil Sara Blædel bli en storselger også her i landet. For «Grønt støv» er en helt tidsriktig storbykrim med kvinner i hovedrollene - politietterforsker Louise Rick som hovedperson og krimreporter og bestevenninne Camilla Lind i den største birollen. Romanen er godt oppbygd og godt skrevet, det er ingenting å utsette på intrigen og hovedpersonene er helt akseptable innenfor sjangeren. Det eneste jeg har å innvende er at «Grønt støv» er litt for anonym i mengden av liknende kriminalromaner - den har alle de rette ingrediensene, men knapt noe mer enn det.

To drap

Åstedet for handlingen er København, hvor Louise Rick og hennes kolleger brått får mer enn nok å gjøre med to drap på en dag. Det ene offeret er ei ung jente som er blitt kvalt i en park, det andre er en mannlig krimreporter som er stukket i hjel ved SAS-hotellet. Men siden det ene offeret er en kjent journalist, blander Camilla seg litt mye opp i politiets etterforskning, og snart er hun og Louise på morderjakt i Københavns narkotikamiljø.Naturligvis blir det også plass til rikelige doser privatliv - Louise har kjæresten Peter, salgssjef og nesten alltid på reise i Europa, så forholdet står i standby-modus. Camilla er på sin side skilt, men har en sønn som både Louise og Peter tar seg av så ofte de kan. Sara Blædel, som selv har ei fortid som journalist, framstiller Camilla som både naiv og impulsiv i sine forsøk på å infiltrere narkomiljøet. Men samtidig er de hårreisende beskrivelsene fra innsida av dansk tabloidpresse det eneste virkelige kruttet i denne spenningsromanen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling