Tidstull

Hyggelig og banal romantisk komedie - naturligvis med Meg Ryan.

Når den tredje hertugen av Albany faller gjennom en «tidslomme» og havner i dagens New York, er det klart for kulturkollisjoner. Og kjærlighet.

Leopold (spilt med aristokratisk selvsikkerhet av Hugh Jackman) er en britisk hertug som er i New York i 1876 for å finne en rik kvinne. Han kommer tilfeldigvis borti Stuart ( Liev Schreiber), som tar bilder med et moderne miniatyrkamera. Stuart eksperimenterer med reiser i tid, og har klart å hoppe hundre år tilbake. Men på hjemreisen får han uheldigvis med seg Leopold.

Stuart bor i leiligheten over eksen Kate (Meg Ryan), som tror den dannede og elskverdige mannen i rare klær er skuespiller. Kate er en travel karrierekvinne med kurs mot toppen i reklamebransjen, og oppdager snart at Leopold kan hjelpe henne på veien til sjefskontoret.

«Kate & Leopold» er en hyggelig og ganske banal historie om hvordan en mann som kan «Skikk og bruk» utenat får en moderne kvinne til å falle. Selve hovedideen - å reise i tid - er og blir absurd, og forklares aldri tilfredsstillende. Bedre blir det ikke av opptil flere anakronismer. For eksempel kunne Leopold fra 1876 aldri ha sett operaen «La Bohhme», som hadde premiere 20 år seinere.